Saray, 2023 hedefini belirledi

Gida sektöründe markali ürünler arasinda ilk üçte olan Saray, 2023 yili hedefini belirledi. 2023 yilinda 5 milyar TL ciro, 500 milyon dolar da ihracata ulasmayi planlayan Saray, dünya gida devi olma yolunda hizla ilerliyor. Geçen yil 72 milyon dolar ihracat gerçeklestiren Saray, bu yil ihracatta da yüzde 30 büyüme hedefinde.

Saray, 2023 hedefini belirledi
Stratejisini global bir marka haline gelme vizyonu ile sekillendiren firmalardan biri olan Saray Holding, 2023 hedefini belirledi. Saray 2023’de 5 milyar TL ciro, 500 milyon dolar da ihracata ulasmayi planliyor.
Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, “Türkiye ile birlikte büyüdügümüz bir gerçek. 1979 yilinda Saray Limited Sirketi unvaniyla o dönemde misafir sekerleri, toffe sekerler, akide sekerleri ve lokum üretimi ile basladik ve 1981 yilinda “ SARAY “ markasini tescilleyerek 1 milyon lira sermayeyle bisküvi, gofret, çikolata, kek, kraker, sakiz ve sekerleme kategorilerinde, tüketicinin damak zevkine uygun fabrikasyon üretime girdik. 4 Ekim 1996 tarihinde, sirketlerimizin yeni yatirimlarini koordine etmek, onlari uluslararasi arenada daha güçlü temsil etmek ve kurumsal yapi olusumunu tamamlamak için merkezi Istanbul’da olan Saray Holding çatisi altinda bugünkü güçlü, istikrarli ve kurumsal yapimiza kavustuk. Bugün ise Saray semsiyesi altinda 400’ün üzerinde ürün var. 31 yildir ürettigimiz bütün ürünlerde Saray markasini kullaniyoruz. Markaya büyük önem veriyoruz. Markali ürünler kategorisinde ilk üçteyiz. O günden bugüne Türkiye ile birlikte büyüdük” diye konustu.
Yurtiçinde ve yurtdisinda toplam her gün yaklasik 7 milyon adet Saray markali ürün tüketildigini söyleyen Sami Özdag, Türkiye’de 250 bin satis noktasinin yüzde 25’ine ulastiklarini vurguladi. Saray markali ürünlerimiz için hedefimiz, 2013’de toplam satis noktalarinin yüzde 50’sine girebilmek” dedi. Genis bir ürün yelpazesi ile çalismalarini sürdüren Saray’in ürün gamini her geçen gün genislettigini dile getiren Sami Özdag, “Yeni ürün projelerimiz var. Her yil oldugu gibi bu yil da tüketicilerimize farkli lezzetler sunmak için çalismalarimiz var. Çikaracagimiz ürünler tüketicilerimizin damak zevklerine hitap edecek, çok farkli ürünler olacak. Orta ve uzun vadede sektörümüzle ilgili tüm gelismelere ve olusan dünya trendlerine uygun ürün bazli ve kapasite artisina yönelik yatirim projelerimiz var” diye konustu.
87 ülkede Saray ürünleri yer aliyor
Yurtdisi pazarda da güçlü olan Saray, ihracat yelpazesini hizla genisletiyor. Dünyanin 87 ülkesinde kendi markalari ile yer aldiklarini dile getiren Sami Özdag, dünya pazarlarinda markali büyüme stratejisi izlediklerini kaydetti. Ihracatta 87 olan ülke sayisini 100’e çikarmayi planlayan Özdag, geçen yil 72 milyon dolar ihracat gerçeklestirdiklerini kaydetti. Bu yil ise ihracatta yüzde 30 büyümeyi planladiklarini ifade eden Özdag, “Afrika’da iyi bir imajimiz var. Bununla birlikte Ortadogu, Avrupa, Amerika Kitasi ve Türk Cumhuriyetlerinde variz. Ürünlerimiz 87 ülkeye gitmekle birlikte en az 25 ülkede tüketicinin tercih ettigi ürünler arasinda yer aliyor. ABD ve Avrupa pazarinda güçlenmek için Isviçre’de Saray International A.G. isminde bir sirket kurduk. Avrupa’da ve Amerika’da pazarlama ve satis operasyonlarimizi Saray International yapiyor ve basinda Isviçre’li bir CEO’muz var. Afrika ve Ortadogu’yu ihmal etmeyecegiz ama asil hedeflerimiz gelismis bölgeler” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284