Saray Bisküvi Kadın Emeğini Destekliyor

Saray Holding şirketlerinden, Türkiye’nin sevilen atıştırmalık markası Saray Bisküvi, kadınların toplumsal hayattaki yerinin güçlenmesine, ekonomik bağımsızlığını kazanmasına katkı sağlayan projeleri desteklemeyi sürdürüyor.

Saray Bisküvi Kadın Emeğini Destekliyor

Kadın dostu şirket olma misyonuyla gerçekleştirdiği bu önemli çalışmalara bir yenisini ekleyen Saray Bisküvi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği çerçevesinde 16 Kasım’da Tarihi Eyüp Oyuncakları Kadın Kooperatifi atölyesinde Saray Bisküvi kadın çalışanları KEDV’in birlikte çalıştığı kadınlara pazarlama ve kariyer odaklı bilgilerini aktardığı, deneyimlerini paylaştığı özel bir etkinlik düzenledi.

KEDV’li kadınlar, Saray Bisküvi çalışanları ve oyuncu Bengi Öztürk’ün de katıldığı etkinlikte Saray Holding Pazarlama Direktörü Gülnur Uluğ, “Emeğin değerini bulmasını sağlayacak pazarlama yaklaşımları" başlıklı bir eğitim verdi. Uluğ, eğitimde KEDV'e üye kooperatiflerdeki üretici kadınlarla üretim, fiyatlandırma ve satış konusundaki ipuçlarını paylaştı. Etkinliğe katılan Saray Bisküvi'nin kadın çalışanları da iş hayatındaki tecrübelerini paylaşarak kadınların sorularını yanıtladı. Tarihi Eyüp Oyuncakları kooperatif yetkilileri de Saray Bisküvi çalışanlarına ahşap boyama eğitimi verdi.

Saray işe alımlarda kadınlara öncelik tanıyor

Kurulduğu ilk günden bugüne her zaman eşitlikçi bir vizyonla ilerleyen Saray Bisküvi, kadın istihdamına büyük önem veriyor ve kadınların iş hayatında yer alması için onları destekliyor. Toplam çalışanlarının % 46’sını kadınların oluşturduğu Saray Bisküvi, bünyesindeki tüm kadın çalışanlarına uzmanlık alanları doğrultusunda ilerlemelerini desteklemek için farklı mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri veriyor. İşe alım süreçlerinde önceliği kadınlara veren Saray Bisküvi, kadın yöneticilerin farklılaşan becerilerinin önemli olduğu bilinciyle terfide de kadın çalışanlarını önceliklendiriyor.

Saray Bisküvi, kadın çalışanların daha yüksek motivasyonla çalışabilmeleri ve işlerini daha iyi yapabilmeleri için onların ihtiyaçlarına uygun uygulamalar geliştirmeye de devam ediyor. Doğum sonrası belirlenen kanuni sürelerini destekleyerek kullanmalarını sağlayan, süt izni konusunda kolaylıklar sunan Saray Bisküvi, üretim tesislerinde sunduğu kreş uygulamasıyla kadın çalışanların 3-6 yaş arasındaki çocuklarına ücretsiz tam gün kreş imkanı sağlıyor. “Saray’lı Anneler İşe, Çocukları Kreşe” projesiyle anneler çalışırken çocukları emin ellerde eğitimlerine devam ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284