SGK`dan 25 Yas Alti Ögrencilere Müjde!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 25 yasin altindaki saglik yardimi alamayan ve kendilerine Genel Saglik Sigortasi prim borcu tahakkuk eden yüksekögrenim ögrencilerine müjde verdi.

SGK`dan 25 Yas Alti Ögrencilere Müjde!
SGK bir açiklama yaparak, ''25 yasin altindaki ögrencilerin yüksek lisans yaptigi halde saglik yardimi alamamasi, ögrenci belgeleri ile kuruma basvurmamalarindan kaynaklanmaktadir'' dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 25 yasin altindaki saglik yardimi alamayan ve kendilerine Genel Saglik Sigortasi prim borcu tahakkuk eden yüksekögrenim ögrencilerinin, kuruma ögrenci belgeleriyle basvurduklari taktirde saglik aktivasyonlarinin açilacagi ve tahakkuk edilen borcun silinecegini bildirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapilan yazili açiklamada, bugün bir köse yazarinin ''Yüksek Lisans ve Doktora Ögrencilikten Sayilmiyor'' baslikli yazisina deginilerek, ''18 yasini doldurmamis çocuklara hiçbir kosul aramaksizin, 20 yasini doldurmamis çocuklara lise ve dengi egitim görmesi kosulu ile 25 yasini doldurmamis çocuklara ise yüksekögrenim görmesi kosulu ile SGK tarafindan saglik yardimi verildigi ve uygulamanin bu sekliyle yürütüldügü'' belirtildi.
Yüksekögrenimin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora ögrenimlerini kapsadigi animsatilan açiklamada, kanunun öngördügü 25 yas sartini doldurmayan bir ögrencinin, belirtilen durumlari ögrenci belgesi ile belgelemesi ve SGK'ya basvurmasi halinde saglik aktivasyonunun açildigi ifade edildi.
5510 sayili Kanunun 3'üncü maddesinin birinci fikrasinda bildirilen ''bakmakla yükümlü olunan kisi''lerin hatirlatildigi açiklamada, su ifadelere yer verildi:
''2 yillik meslek yüksekokulu ögrencisi, 4 yillik fakülte ögrencisi, 6 yillik fakülte ögrencisi, lisans ögrenimi üzerine yüksek lisans yapan ögrenci ve yüksek lisans ögrenimi üzerine doktora ögrenimi yapan ögrenci, 25 yasini doldurdugu tarihe kadar bakmakla yükümlü olunan kapsaminda saglik yardimlarindan faydalandirilmaktadir.
25 yasin altindaki ögrencilerin yüksek lisans yaptigi halde saglik yardimi alamamasi, bunlarin ögrenci belgeleri ile kuruma basvurmamalarindan kaynaklanmaktadir. Ögrenci belgelerini ibraz etmedikleri için aktivasyonlari yapilamayan ve Kurumca re'sen Kanunun 60'inci maddesinin birinci fikrasinin (g) bendi kapsaminda tescil edilip kendilerine borç tahakkuk eden 25 yasin altindaki ögrencilerin ögrenci belgesi ile kuruma basvurmalari halinde ögrenci olduklari tarihten itibaren aktivasyonlari açilmakta ve kendilerine tahakkuk eden genel saglik sigortasi prim borçlari da silinmektedir.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284