Simsek Bisküvi Dünya Bayileri Ile Antalya’da Bulustu

Antalya’da, Venezüella’dan Kanada’ya, Güney Afrika’dan Polonya’ya kadar dünyanin dört bir yanindan gelen yaklasik 300 bayisiyle bulusan Simsek Bisküvi Genel Müdürü Erol Simsek, “Tüm dünya ülkelerinden gelen bayilerimizle Antalya’da büyük bir sinerji yakaladik, yeni dönem stratejilerimizi konustuk” dedi.

Simsek Bisküvi Dünya Bayileri Ile Antalya’da Bulustu
Simsek Bisküvi A.S Genel Müdürü Erol Simsek 11–14 Ekim tarihleri arasinda Antalya’da gerçeklesen etkinlikte, Kanada’dan Türkmenistan’a, Venezüella’dan Romanya’ya, Güney Afrika’dan Suudi Arabistan’a, Irak’tan Polonya’ya dünyanin dört bir yanindan gelen bayileriyle bulustu ve yeni dönemde piyasaya sunacagi kruvasan’i bayilerine tanitti.
Son üç yilda yaptiklari yatirimlarla üretim kapasitesini yüzde 40 oraninda arttirdiklarini belirten Erol Simsek; “16 yillik genç bir firmayiz. Son 5 senedir Türkiye’nin 500 Sanayi devi arasinda yer aliyoruz. Ihracatla büyüdük, gelistik. Kazandiklarimizi hep ülkemizde yatirim olarak degerlendirdik. Yurtdisinda bu kadar kabul gören ürünlerimizi, simdi yeni satis organizasyonumuzla Türkiye’de çok daha aktif hale getirecegiz” dedi.
Simsek Bisküvi A.S Genel Müdürü Erol Simsek; “Bu yil ilk defa uluslararasi bir organizasyon yaparak, 5 kitadaki bayilerimizi Türkiye’deki bayilerimiz ve zincir magazalarimizla bulusturduk. Bu sene yeni üretim hatlarimizi devreye aldik, tam otomasyonla çalisan tesislere yatirim yaptik. Bu hatlarimizda Türkiye’nin ilk tekli kruvasanini üretmeye basladik. Ayrica kraker grubunda tüketicilerin ilk kez tanisacagi, tereyagli, peynirli, feslegenli ürünlerimiz pazara giriyor. Son 3 yilda üretim ve depolamaya yaptigimiz yatirim tutari 20 milyon Euro’nun üzerinde. Geçen sene devreye aldigimiz ve tamamen bilisim teknolojisiyle isleyen yeni depomuz, sektörde örnek bir proje oldu. 2012 yili ciro hedefimiz 300 milyon TL. Bu rakamin % 60’tan fazlasini yine ihracatla gerçeklestirmeyi planliyoruz. Ancak 2015’e kadar %50-%50 dengesine gelmeyi hedefliyoruz” dedi.
Dünyada bir saniyede 20 paket Simsek ürünü tüketiliyor
Bisküvi, gofret, kek, kraker ve çikolata gruplarinda üretim yapan ve 300’ün üzerinde ürün çesidine sahip olan Simsek, dünyanin ilk keçi sütlü bisküvisini ürettikten sonra simdi de ilk paketli kruvasani piyasaya sundu.
15 sene önce ihracata 4 ülkeyle baslayan Simsek Bisküvi’nin su an 100’ü askin ülkeye ihracati bulunuyor. Sirket her gün yeni pazarlar için yeni satis kanallarini devreye sokuyor, gelisim devam ediyor. Simsek girdigi her pazarda en az yüzde 35 bulunurluk hedefiyle yol aliyor. Çok güçlü oldugu, pazar payinda ilk 3’te oldugu ülkeler var. Bu öncelikli pazarlarda, tüketiciyle iletisime geçmek amaciyla reklâm kampanyalari düzenlemeyi planliyor.
Satis rakamlarina bakildiginda, dünya üzerinde farkli ülkelerde her saniyede 20 paket Simsek ürünü tüketildigini söyleyen Erol Simsek;
“Son üç yilda yaptigimiz yatirimlarla, üretim kapasitemizi % 40 oraninda artirdik. Ihracatla büyüdük, gelistik. Kazandiklarimizi hep ülkemizde yatirim olarak degerlendirdik. Yurtdisinda bu kadar kabul gören ürünlerimizi simdi yeni satis organizasyonumuzla Türkiye’de çok daha aktif hale getirecegiz. Bunu markalasma ve reklâm kampanyalariyla destekleyecegiz. Bien, Roxy ve Tio markalarimizla globallesecegiz. Bisküvi, çikolata, kek, gofret ve kraker olmak üzere 5 ana kategoride üretim yapiyoruz. Simdi bunlara Kruvasan da katildi. Her kategorinin kendine göre lokomotifi var, kekimizi tüm dünyada çok basarili buluyorlar, bu konuda çok iddialiyiz. Ayrica çikolatamiz, barlarimiz da son 2 yildir çok ragbet görüyor. Kasim ayi itibariyle Türkiye’nin paketli ilk kruvasanini marketlerde tüketicimize sunacagiz. Tekli, 5’li ve 6’li multipack çesitleri bulunan Simsek Bien Kruvasan, içi krema dolgulu olarak ve 40 kat ince hamur kullanilarak üretiliyor” diye konustu.
Kruvasan üretmeden önce bir tüketici arastirmasi yaptirdiklarini ifade eden Erol Simsek; “Türkiye’de ürünün bilinirligi bekledigimden az çikti ama biz bunu firsata dönüstürebiliriz diye düsündük. Zira tüm dünyada çok sevilen bir lezzet Kruvasan. Türkiye dünyaya entegre bir ülke, bilisim çaginda yasiyoruz. Gençlerimiz dünyayi izliyor, bu ürünü neden tüketicimizle tanistirmayalim? dedik. Biz kruvasani paketli olarak tüketime sunuyoruz. Çantada tasinabilen, günün her saati çayla, kahveyle tüketilebilecek bir atistirmalik ürün olacak. Lise ve üniversite gençliginin bu ürünü çok sevecegini düsünüyorum. Bu ürünü tüketicimize tanitmak için bir reklam kampanyasi yapacagiz. Hedef kitlemiz gençler. Bien Kruvasan, gençlerin çok sevecegi, yenilikçi bir ürün. Harçlikla kolayca satin alabilecekler. Gençlere yönelik degisik lezzet sürprizlerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.
2012 yilinda strateji degistirdik
2011 yilinda pazarlama stratejilerini degistirdiklerini ifade eden Erol Simsek “Bizim için bundan sonra markalasarak büyüyecegimiz günler basliyor. Simsek kurumsal markamizla birçok ülkede zaten markayiz, spontan bilinirligimizin %50 oldugu ülkeler var ancak stratejimizi degistirdik. Semsiye markalar ve ürün aileleri olusturduk. Hedef kitlelerini tayin ettik, konumlandirmalarini ona göre sekillendirdik. Örnegin Bien markamiz, zengin bir ürün ailesini temsil ediyor. Içinde kruvasan, islak kek, çikolata kapli rulo pasta, jaffa cake ve Premium ikramlik çikolatalarin bulundugu sira disi bir dünya. Bu markamiza, global marka olma yolunda yatirim yapiyoruz. Bu yil Türkiye, 2013’ten itibaren de hedefledigimiz pazarlarda Bien’i tüketiciyle konusturacagiz. Çocuklara yönelik semsiye markamiz Tio, çocuklarin sevdigi harika tat ve sekillerdeki bisküvilerin yani sira Türkiye’nin ve dünyanin ilk ve tek Keçi Sütlü Bisküvisine sahip bir marka. Bu üründe %25 taze keçi sütü var, hem besleyici, hem de lezzetli. Roxy ise tam bir gençlik markasi. Roxy’nin ürün ailesinde çikoltali, fistikli barlar, gofretler var. Tüm dünyada en çok sattigimiz ürünler Roxy markamizin altinda bulunuyor” dedi.
Simsek Dünyanin Lezzet Haritasini Çikartti, Afrika’ya meyveli, Ortadogu’ya yogun sekerli, Avrupali’ya Bitter Satiyor
Damak tadinin cografi özelliklere göre degisiklik gösterdigini ve ihracat rakamlarinin ülkelerin lezzet egilimleri konusunda net bir bilgi sagladigini söyleyen Erol Simsek; “100’den fazla ülkeye bisküvi, gofret, kek, bar gibi ürünler satan bir firma olarak dünyanin lezzet haritasini çikarttik diyebiliriz. Örnegin; Afrika ve Ortadogu daha tatli, sekerli, meyvemsi tatlari sever. Kuzeye dogru çiktikça bu azalir. Bati Avrupa ve Latin Amerika bitter sever, tereyagli veya karamelize tatlardan hoslanir” dedi.
SIMSEK BISKÜVI HAKKINDA:
Simsek, Orta Anadolu’nun en verimli bugday tarlalarinin boy verdigi kentte, Karaman’da dogdu. 1996 yilinda Ramazan Simsek tarafindan kurulan Simsek, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapiyor. 
Kaliteyi ön planda tutan ve dünyadaki teknolojik gelismeleri takip ederek fabrikasini modern yatirimlarla çagdas bir düzeye tasiyan Simsek, bisküvi-çikolata-kek-gofret-kraker gruplarinda üretim yapiyor. Bugün Simsek, 85.000m2’si kapali 50.000m2’si açik olmak üzere toplam 135.000 m2’lik alana sahip tesislerinde, ileri teknolojisi ve 1200’ü askin çalisani ile lezzet dolu ürünler sunuyor.
300’ün üzerinde ürün çesidine sahip olan Simsek, Karaman ilinin ihracat sampiyonlugunu dinamik yapisi ve profesyonel yönetim anlayisiyla yillardir elinde tutuyor. Kisa geçmisine ragmen, dördüncü kez üst üste Türkiye’nin ilk 500 büyük sirketi arasina girmeyi basaran Simsek, her yil emin adimlarla daha da yükseklere tirmaniyor.
Bisküvide yillik 27 bin ton, gofrette 6 bin ton, kek üretiminde 20 bin ton, krakerde 8 bin ton çikolatada ise 25 bin ton olmak üzere yillik toplam 86 bin ton üretimiyle Simsek, Bien, Roxy ve Tio gibi bilinen markalara sahip bir lezzet devi olarak, global ölçekte güçlü bir oyuncu oldugunu kanitliyor.
TÜRKIYE’NIN ILK KEÇI SÜTLÜ BISKÜVISI TIO HAYDI
Türkiye’nin ilk keçi sütlü bisküvisi Tio Haydi, çocuklarinin beslenme çantasinda hem lezzetli hem de besleyici ürünler olmasini isteyen annelerin en büyük yardimcisi… Tümüyle dogal beslenen dag keçilerinin organik sütlerinden üretilen Tio, trans yag içermiyor ve 100 graminda 25 gram keçi sütü bulunuyor. Tio, içerigindeki kalsiyumla dis ve kemik gelisimine katki saglarken; laktoz oraninin düsük olmasi sebebiyle yüksek laktozlu inek sütü gibi alerji yapmiyor. Kolay açilabilen paketiyle, özellikle okul çagindaki miniklerin beslenme saatlerinde hem doyurucu hem de besleyici bir alternatif olan Tio’nun içerigindeki organik keçi sütü, sindirimi kolaylastiriyor. Orta Anadolu’nun en kaliteli bugdaylarindan üretilen un ile organik keçi sütünün mükemmel bulusmasi olan Tio Haydi – Keçi Sütlü Bisküvi’nin üzerinde çocuklarin çok sevdigi keçi vinyeti bulunuyor.
SIMSEK BIEN MARKALI KRUVASAN’IN DÖRT AYRI ÇESIDI OLACAK
50 gram’lik paketlerde satisa sunulacak Simsek Bien kruvasanin 4 farkli çesidi bulunuyor. Bunlar Vanilya Kremali, Çikolatali, Karamelli ve Çilek Marmelatli. Tekli kruvasan haricinde 5’li ve 6’li multipack’leri de piyasada olacak. Avrupa’da tüketimi çok yaygin olan paketli kruvasan’in bizde de simit ve pogaçaya alternatif olmasi bekleniyor. Batili bir lezzeti Türk dokunusuyla satisa sunacak olan Simsek, bu ürünle dünya pazarinda var olan bir ürünü Türk hammaddesiyle olusturup yine ülkemiz ve tüm dünya pazari için satisa sunacak. Kruvasan hem ögrenciler hem de çalisan kesim için çay, kahve, meyve suyu veya süt ile birlikte doyurucu ve lezzetli bir seçenek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284