Şimşek Bisküvi’den Hayvancılığa Dev Yatırım

İlimizin, yenilikçi yatırımları ve İhracattaki başarıları ile dikkat çeken Gıda firmalarından Şimşek Bisküvi, son dönemlerde gözde yatırım aracı olan hayvancılık konusunda büyük bir yatırıma hazırlanıyor.

Şimşek Bisküvi’den Hayvancılığa Dev Yatırım

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre; Şimşek Bisküvi, Hayvancılık sektöründe yatırıma hazırlanan Firmalardan Şimşek Bisküvi sektörde en büyük yatırımlardan birini yapacak ve 4.500 baş kapasiteli ve 41 Milyon Lirayı aşan bir yatırım yapacağı belirtildi.

İşte Dünya Gazetesinde konu ile ilgili yer alan haber;    

“Hayvancılık yatırımları geçen yıl yüzde 164 arttı. Fiyatları aşağı çekmek amacıyla başlatılan ucuz et ithalatı caydırıcı olmaya devam etmekle birlikte girişimciler, kalıcı çözüm olarak hayvancılık yatırımlarını artırıyor.

Tarım sektörüne yatırımlar geçen yıl yüzde 150.4 artış gösterdi. Toplamda 2 milyar lirayı aştı. Bu yatırımların 1.3 milyar lirası hayvancılık konusunda. Ekonomi Bakanlığı’nın teşvik verilerine göre 100 hayvancılık projesi belge aldı. Bunların ağırlığını büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yatırımları oluşturuyor. 2015 yılında bu alana yatırımlar 350 milyon lirada kalmıştı. 2016’da kıpırdadı ve 487 milyon liraya çıktı. Geçen yıl yüzde 164 artışla 1 milyar 300 milyon liraya ulaştı.

Sektöre en büyük yatırımlardan birini Şimşek Bisküvi yapıyor. Bu şirket 4 bin 500 adet / dönem kapasitede yatırım gerçekleştirecek. Bu yatırımın değeri 41 milyon lirayı geçiyor. Aytar Tarım 40 milyon liralık yatırımla 4 bin 200 adet/ dönem kapasitede yatırım yapacak.

Yine Ekur Et Entegre 2 bin 978 adet/dönem kapasite yatırım yapacak. Yatırımların büyük çoğunluğu damızlık konusunda, ikinci büyük ağırlık et yönlü besicilikte. Süt yönlü yatırımlar daha az.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284