TİKA Heyeti, Konya Şeker’in Tesislerine Hayran Kaldı

Kısa adı TİKA olan Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, bu yılki Koordinatörler Buluşması’nın saha ayağı için Konya Şekere ait fabrikaları seçti. Kentin sanayi, yatırım ve üretimdeki birikiminden faydalanmak ve tecrübe paylaşımı için gerçekleştirilen ziyaret gün boyu sürdü. Koordinatörler ve TİKA’nın 54 ülkede görev yapan üst düzey yöneticileri, ziyaret kapsamında Konya Şeker’e ait fabrikaları gezdi. Yürütülen çalışmaları hayranlıkla izleyen heyet, bu tarz işletmelerin Konya’ya ve Türkiye’ye kazandırılmasında büyük emek sarf eden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u tebrik ederken bu modelin dünyaya yayılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

TİKA Heyeti, Konya Şeker’in Tesislerine Hayran Kaldı

Konya Şeker ve bağlı iştiraklerine ait Tesisleri gezdikten sonra bir değerlendirmede bulunan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, duydukları Torku başarı hikâyesini yerinde görünce hayranlıklarının bir kat daha arttığını belirterek “ Büyük bir aile büyük bir başarı hikâyesi yazdı, bunu yerinde gördük. Şimdi bu başarıyı 54 ülke çiftçisi, sanayicisi ile paylaşacağız ve bu başarıyı yurt dışında da uygulayacağız “ dedi. TİKA Başkan yardımcısı Süreyya Er ise değerlendirmesinde Yeni Türkiye’nin bir uzantısı, bir yansıması olan Torku ile ilgili bilgilerinin sınırlı olduğunu ama gezi sonrasında büyük gurur duyduklarını ifade ederek “ Torku, yurt dışında Türkiye’nin model olma kutsiyetini göstermeye çalışan bizlerin elini güçlendirdi. Bu tecrübeleri yurt dışına aktaracağız “ diye konuştu.
TİKA HEYETİ, KONYA ŞEKER’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
54 ülkede, 56 Program Koordinasyon Ofisi bulunan Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yıllık olarak tertip edilen Koordinatörler Buluşmasını bu yıl 13 – 17 Şubat tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirirken bu yılki programın saha ayağı için de Konya ve Konya Şeker’i seçti.
Konya Şeker’in sanayi, yatırım ve üretimdeki sektörel birikiminden faydalanmak ve tecrübe paylaşımı için gerçekleştirilen ziyarette, TİKA heyeti sınırlı zamanda ancak Konya Şeker’e ait 11 kampüsten 4’ünde yer alan fabrika ve üretim tesislerini inceleme ve gezme fırsatı bulurken, diğer kampüsler ve üretim tesisleri ile Konya Şeker’in kurduğu model hakkında da yetkililerden bilgi aldılar. Hayata geçirilen projeleri yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan koordinatörler, bu tarz işletmelerin Konya’ya ve Türkiye’ye kazandırılmasında büyük emeği bulunan başta Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk olmak üzere tüm çalışanları tebrik etti.
Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) 2017 yılı Koordinatörler Buluşması Konya Programı kapsamında Konya’ya gelen ve tüm dünyada ülkemizi temsil eden 80 üst düzey yönetici Konya Şeker’e gerçekleştirdikleri inceleme ziyaretine Cihanbeyli kampüsünden başlarken, program çerçevesinde sırasıyla Altınekin, Meram ve Çumra Şeker Entegre Tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.
‘ Torku çok büyük bir aile. Çok büyük bir başarı hikâyesine imza attı. ‘
Bugüne kadar duydukları Torku başarı hikâyesini yerinde görmek, dinlemek ve bu tecrübeleri yurt dışına aktarmak amacıyla böyle bir gezi organize ettiklerini belirten TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan “ 54 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bizim öncelikli amacımız ülke ekonomilerine katkı sağlamak. Burada duyduğumuz başarı hikâyesini yerinde gördük inceledik. Duyduklarımızdan çok daha fazlasına gözlerimizle şahitlik ettik. Şimdi bu gördüğümüz başarı hikâyesini görev yaptığımız ülkelerle paylaşacağız, çiftçileriyle ve sanayicisiyle paylaşacağız. Türkiye’nin bu nadide kuruluşunu uluslararası camiada anlatacağız“ dedi.
‘Torku Dünya’ya örnek model teşkil edecek ‘
Torku’nun dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini ve bulundukları ülkelerde konumları gereği Torku adının sıkça dile getirildiğini ifade eden TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı;
“ Torku ve yaptıkları ile ilgili bilgilerimiz sınırlıydı. Ama gördüklerimizden sonra hepimiz hayran kaldık. Gurur duyduk. Torku’nun Yeni Türkiye’nin bir uzantısı ve bir yansıması olduğunu gördük. Türkiye, yurt dışında model ülke olarak görülüyor. Bizler de Yeni Türkiye’nin model ülke olma kutsiyetini görev yaptığımız ülkelerde göstermeye, temsil etmeye çalışıyoruz. Torku, başarılı çalışmalarıyla bu anlamda bizlerin elini güçlendirdi. Gururla zikredebileceğimiz, örnek teşkil eden verimli mekanizmalardan, birliklerden ve tesislerden birisi. Dolayısıyla biz Torku’yu tanıtacağız. Torku ile birlikte ülkemizi tanıtacağız. Hakikaten bu tecrübelerin oralarda da hayata geçmesi lazım. Model ülke olmak böyle bir şey. Bu modeli o ülkelere yaymamızda Torku artık önemli bir yer teşkil ediyor “ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284