Topladigi Dolamanlari Araplara Satiyor

Karaman’da, 61 yasindaki Sami Türegün araziden topladigi dolamanlari kilosu 20 ila 25 lira arasinda satarak aile bütçesine katki sagliyor.

Topladigi Dolamanlari Araplara Satiyor

Yaklasik 40 yildir arazilerde dolaman topladigini ifade eden Sami Türegün, emekli olduktan sonra da dolaman toplamaya devam ettigini söyledi. Dolamanin her yil Nisan ve Mayis aylarinda toplandigini belirten Türegün, bu yil Karaman’da havalarin bol yagisli geçmesi nedeniyle dolaman mevsimi erken basladigini ve bereketli geçtigini anlatti. Iki aylik sürede 300 ila 400 kilo arasinda dolaman topladigini anlatan Türegün, söyle konustu: "Topladigim dolamani kilosu 25 liradan, toptan olur ise de 20 liradan satiyorum. Karaman'da ise yilda toplam 5-6 dona yakin dolaman toplaniyor"
Türegün, kendi gibi yüze yakin vatandasin dolaman toplayarak aile bütçesine katki sagladigini, çogu vatandaslarin da evlerinde yemek için hafta sonlarinda aileleriyle birlikte dolaman toplamaya çiktigini söyledi.
“DOLAMANI EN ÇOK ARAPLAR SATIN ALIYOR”
Üç yil öncesine kadar topladigi dolamanlari Irak ve Suriye’ye aracilar vasitasiyla sattigini belirten Sami Türegün, "Simdi bu ülkelere savas nedeniyle dolaman gönderemiyorum. Topladigim dolamanlari burada veya çevre illerde beni taniyan müsterilere satiyorum. Dolaman çok lezzetli bir yiyecek. Iyi pisirildigi zaman etle hiçbir farki yok" diye konustu.
Dolamandaki proteinin çok yüksek oldugunun söylendigini de vurgulayan Sami Türegün, “Irak ve Suriyeli Araplar dolamani çok seviyor. Araplarin dolamani bu kadar çok sevmesi zengin proteine sahip olmasidir. Iki veya üç esli Araplar bir viagradan daha etkili oldugu söylenen dolamani fazla tüketiyorlar" ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284