TÜBİTAK TÜSSİDE’DEN Ticaret Borsasına Ziyaret

TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından kısa adı KOP olan Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi için yürütülmekte olan “Konya-Karaman-Mersin Sanayi ve Ticaret Koridoru Oluşturulmasına Yönelik Etüt ve Fizibilite Projesi” kapsamında elde edilen bulguların paylaşılması amacıyla proje ekibi Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ’u ziyaret etti.

TÜBİTAK TÜSSİDE’DEN Ticaret Borsasına Ziyaret

TÜSSİDE Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi biriminden Başuzman Araştırmacı Dr. İsmail ÖNDEN proje kapsamında yapılan çalışmaları ve gerçekleştirilen analizleri içeren bir bilgilendirmeyi ve üzerinde çalışılan özel ekonomi bölgesi modelleriyle ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.
Makamında Dr. İsmail Önden, Ayşe Kandemir, Murat Çal’dan oluşan proje ekibini kabul eden Baştuğ misafirleri ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “KOP Bölge Kalkınma projesi ve yapılan sunumlarla ilgili görüşlerimizi borsa olarak TÜSSİDE ve KOP idaresindeki proje ekipleri ile paylaştık. Yapılan değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişleri ile bölgede uygulanabilir bir Özel Ekonomi Bölgesi modeli ve Karaman’a lojistik olarak fayda sağlayacak yer ve konumların odaklanılması üzerinde fikir alış verişi yapıldı” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284