Türkiye’nin En Hizli Büyüyen 100 Sirketi Arasina Karaman’dan Ani Bisküvi Ve CHS Girdi

Türkiye`nin en hizli büyüyen 100 sirketi açiklandi. Geçtigimiz aksam Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu`nun da katilimi ile düzenlenen törende açiklanan listede ilk sirada, satis gelirleri olarak yüzde 8754 büyüyen Maren Maras Elektrik yer aldi. Türkiye`de bu yil 1 milyon kisinin KPSS sinavina hazirlandigini ifade eden TOBB Baskani Hisarciklioglu, kadin ve gençleri girisimcilige yönlendirilmeleri gerektigine vurgu yapti.

Türkiye’nin En Hizli Büyüyen 100 Sirketi Arasina Karaman’dan Ani Bisküvi Ve CHS Girdi

Istanbul Çiragan Otel’de TOBB’un öncülügünde TEPAV ve ALLWORLD, NETWORK isbirliginde düzenlenen törende Türkiye’nin en hizli büyüyen sirketlerine ödüllerini TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu verdi.
Siralamada 45 sirketle Istanbul, 12 sirketle Ankara, 7 sirketle Kocaeli- Izmir , 5 sirketle K.Maras olurken, 3’er sirketle Gaziantep, Konya, Antalya, 2’ser sirketle Karaman yer aldi.
Karaman’dan en hizli büyüyen 100 sirket arasina giren Ani Bisküvi ve CHS Ambalaj yetkilileri de alirken Hisarciklioglu törende yaptigi konusmada, “Türkiye’nin 100 sirketleri dogru is modeliyle yola çikan, hata yapmaktan korkmayan ve hatalarindan ders çikaran girisimcilerin basariyi er geç yakaladiginin somut kanitidir. Bu sirketlerin basari hikâyelerinin yeni nesillere ilham kaynagi olmasini umut ediyorum” dedi.
Ödül törenine katilan Ani Bisküvi sahiplerinden Rifki Boynukalin “Güzel Karamanimizi sehir olarak listeye soktugumuz ve Karaman Sanayisini temsil ettigimiz için gururluyuz” dedi.
Sirketler üretim faaliyet konularina göre bilgi hizmet faaliyetleri ile 15 sirket – Gida 8 sirket – Bilgisayar Programlama ve Danismanlik 7 sirket – Tekstil 6 sirket – Insan Sagligi 4 sirket – Makine 6 sirket ile dikkati çekti.

ILK 100 SIRALAMASINDA, CHS GROUP 64. , ANI BISKÜVI 89.SIRADA YER ALDI
Ödül törenine katilan CHS GROUP yetkilisi, Hakan Çelik yaptigi açiklamada, “Böyle bir ödül almak bizleri mutlu etti. Sirketimizi, Karaman’imizi ve ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için var gücümüzle çalismaktayiz. Ülkemizin çok zor sartlardan geçtigi böyle bir dönemde, bu ödülü almak bizleri gelecek için daha da umutlandirmistir. Bu ödülün alinmasinda emegi geçen, çalisanlarimiza ve bizimle isbirligi yapan firmalara ve emegi geçen herkese tesekkür ederiz." dedi.
Satis gelirlerindeki artis hizina göre belirlenen 100 sirketi belirlemekten amacin bu sirketlerin küresel piyasalarda görünürlüklerini arttirmak, uluslar arasi baglantilarini kuvvetlendirmek ve Türkiye’den de tüm dünyaya bizimde hizli büyüyen yatirimci sirketlerimizin varligini ve ismini duyurmak oldugu ifade edildi.
Yapilan arastirmada 100 sirketin yillik satislarinin 2,7 milyar dolar oldugu, sirket kurucularinin yas ortalamasinin 37 oldugu, sirketlerin ayrica kurduklari ek sirket sayisinin 600 adede ulastigi saptandi. Hizli büyüyen yatirimci 100 sirket arasinda bulunan ANI BISKÜVI A.S. ve CHS sirketlerini kutluyoruz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284