“Üretici Satmak, Tüketici de Almak Zorunda” 

Havaların soğumasıyla birlikte meyve sebze fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini yaktı.

“Üretici Satmak, Tüketici de Almak Zorunda” 

Artan meyve sebze fiyatlarına önlem almak amacıyla kurulan Tanzim satış noktalarına ilimiz Pazar satıcılarından tepki geldi. Biz de pazar fiyatlarını almak için pazarın nabzını tuttuk ve mikrofonlarımızı vatandaşımıza ve esnafımıza uzattık. İlimizde her hafta kurulan Cumartesi Semt Pazarında KGRT mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlarımız fiyatlardan memnun olmadıklarını dile getirdiler. Bu konuda büyük şehirlerde kurulan Tanzim Satış noktalarının ilimizde de kurulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar olduğu gibi bu satış noktalarına ihtiyaç olmadığını ifade edenler de oldu. Tanzim satış noktalarının ilimizde kurulmasına gerek olmadığını söyleyen satıcılar sebzenin ilimizde uygun olduğunu ve satışlardan memnun olduklarını söylediler. 
İlimizde Tanzim satış noktalarının kurulmasının bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyen Pazarcı esnafı: “İlimizde meyve sebze fiyatları uygun. Akdeniz bölgesine yakın olduğumuz için fiyatlar yüksek değil. Sebzeye indirim gelmeye başladı. Biberin kilosu 12 liradan 8 liraya düştü. Sebze fiyatları vatandaşları olumsuz etkilese de biz satışlardan memnunuz. Üretici satmak, tüketici de almak zorunda. Elimizdeki ürünleri uygun fiyatlı vermeye çalışıyoruz. Yoksa sebzeler elimizde kalıyor ve çöpe gidiyor. Üretim düşüyor. Böylece satış azalıyor. Öncelikle gübre fiyatları düşürülmelidir. Sonraki aşamada ise çiftçiye destek vermek en önemlisi” dedi.
İlimizde fiyatların çok yüksek olduğunu ve pazara gelirken cepleri dolu geldiklerini ifade eden vatandaşlar pazarda paralarının hiçbir malzemeye yetmediğini söylediler. Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının düşürülmesini isteyerek : “Böyle giderse evimizi geçindiremeyeceğiz. Elimizdeki paralar hiçbir ürüne yetmiyor. Bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor. Pazarlar bomboş. İnsanlar alışveriş yapmaya korkuyor. Ispanak 6 lira olmuş. Sebze yemeği yapamıyoruz çünkü fiyatlar cep yakıyor” dediler. (Haber görüntülerini Karaman KGRT Youtube kanalımızda izleyebilirsiniz)


 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284