Üreticinin Yüzü Gülüyor. Rahmet Iyi Geldi, Avans Ekstrasi Oldu

Havalarin yagisli olmasi ve üreticilerin bu yil yüzünün gülecek olmasi, ovadaki bereketi artirirken, bundan 15 gün önce 23,6 milyon liralik motorin destegi veren Konya Seker, 20 Mayis Çarsamba günü de 31,9 milyon liralik nakit avans destegi veriyor. Üreticilerin banka hesabina yatan nakit avans destegi ile Konya Seker’in bu yil sagladigi ayni ve nakdi destegin miktari 106 milyon lirayi buldu.

Üreticinin Yüzü Gülüyor. Rahmet Iyi Geldi, Avans Ekstrasi Oldu

Bu yil Konya Ovasi’nda havalarin bol yagisli olmasi sayesinde pancar ekimlerinin iyi ve güzel bir ortamda yapilmasinin üreticilerin yüzünü güldürdügünü ve bu yil hem hububatta, hem de seker pancarinda bol ve bereketli bir yil beklendigini belirten Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, “Bu yil yagislarin bol olmasi üreticilerimizi ve bizi de sevindiriyor. Yagislarin yogun olmasi yüzünden zaman zaman ekimlerde gecikmeler oldu ama yagmur berekettir, sonu üreticilerin yüzünün gülmesine yol açacak. Yagislarin bol olmasi nedeniyle birçok bölgemizde “Sükür” dualarina çikildi. Rabbimizin verdigi rahmete “sükür” edildi. Biz de zaman zaman üreticilerimizle ve çiftçilerimizle birlikte sükür dualarina katildik ve hep beraber Rabbimize sükrettik” dedi.
Konya Seker’in bir çiftçi kooperatifi sirketi oldugunu ve üreticilere her kosul ve sartta destek olduklarini, her zaman üreticinin yaninda olduklarini kaydeden Konuk, Konya Seker’in hem iyi günde hem dar günde üreticinin yaninda oldugunu vurgulayarak, hava sartlari iyi diye üreticiyi desteksiz birakamayacaklarini ve her zamanki gibi yine motorin ve avans desteklerini bir kaç gün erken verme gelenegini sürdürdüklerini belirterek sunlari söyledi;
“15 gün önce üreticilerimize tarlada isin gücün zirvede oldugu dönemde onlarin ihtiyaçlarini gidermek için 23.6 milyon liralik motorin destegi verdik. Bugün(Çarsamba) de yine üreticilerimize 31.9 milyon liralik avans destegi veriyoruz. Üreticinin üretirken önündeki sikinti sadece motorinden ibaret degil. Motorin yardimini yaptik ama bir taraftan da üreticilerimizin ekonomik sikintilari var. Üretici ekim yapacak, elektrik kullanacak ki tarla harekete geçebilsin. Elektrik demek, su demek, para demektir. Paraniz yoksa elektrigi kullanip suyu tarlaya indirme sansiniz yok. Yani üretici üretmek için tohuma, gübreye, motorine ne kadar ihtiyaç duyuyorsa bir o kadar da nakit paraya ihtiyaç duyuyor. Bizim asli görevimiz üreticilerimizin üretimlerini sürdürmek için ihtiyaci olan her seyi onlara temin etmektir. Biz de bu görevi 15 gün önce motorinle yaptik, simdi de nakit avansla yapiyoruz. Yani üreticilerimizi namerde muhtaç etmeyecek sekilde destekliyoruz.”
Öte yandan, Türk tariminin öncüsü ve sektörün lideri olan Konya Seker’in, tarimin dünyadaki oyun kurucularindan birisi oldugunu ve bu pozisyonlarinin geregini eksiksiz yerine getirdiklerini, kurumun gücünü üreticinin daha çok desteklenmesine kanalize ettiklerini söyleyen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, “Bizim yaptigimiz her çalisma üreticilerimiz içindir. Geçen hafta 23.6 milyon lira tutarinda motorin destegi verdik. Bu haftada 31.9 Milyon Lira tutarinda nakit avans dagitimi gerçeklestiriyoruz. Birileri su parasi elektrik parasi diye üreticinin kapisina dayanmadan biz üreticinin meselesine çare üretiyoruz. Bizim görevimiz onlarin sikintiya düsmesini önlemek, onlarin basini önüne egdirmemektir. Bu kurumun gücü onlarin gücü ve güvencesidir” diye konustu.
KAMPANYA DESTEGI 106 MILYON LIRAYA ULASTI-
Konya Seker tarafindan 2015-2016 yili kampanya döneminde üreticilere verdigi destek, toplamda 106 milyon liraya ulasti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284