Vatandas Devlete Olan Borcunu Ögrenebilecek

Vatandas devletin hangi kurumuna ne kadar borcu var tek sorgulamada ögrenecek.

Vatandas Devlete Olan Borcunu Ögrenebilecek

Vatandas, Gelir Idaresi Baskanligi'nin “Borç Bilgilendirme Servisi” hizmetiyle, vergi dairelerine intikal etmis olan vergi, trafik ve idari para cezasi, Yurt-Kur harci, yargi harci gibi tüm borçlarini “www.gib.gov.tr” adresinden ögrenebilecek.

Gelir Idaresi Baskanligi'nin resmi web sitesinden yapilan açiklamaya göre, daha önce sürekli mükellefiyete sahip olan mükellefler için Internet Vergi Dairesi üzerinden yapilan borç sorgulama hizmeti, süreksiz mükellefiyet ve mükellef olmayan gerçek kisilere de açildi.
Buna göre, artik vatandas, Borç Bilgilendirme Servisi Hizmeti ile T.C. kimlik bilgilerini kullanarak vergi dairelerine intikal etmis olan bütün borçlarini (trafik cezasi, idari para cezasi, Yurt-Kur harci, yargi harci gibi) “www.gib.gov.tr” adresinden ögrenebilecek.
Ödeme Emrine Karsi Yapilacak Islemler Brosürü güncellendi
Bu arada Gelir Idaresi, ödeme emrine karsi yapilacak islemler brosürünü de güncelledi. Mükelleflere kolaylik saglamak amaciyla Gelir Idaresi Baskanligi tarafindan hazirlanan ödeme emrine karsi yapilacak islemler brosüründe, ödeme emri, ödeme emrine karsi açilabilecek davalar, mal bildirimi ve verginin ödenebilecegi anlasmalari bankalar hakkinda bilgi verildi.
Kaynak: Mynet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284