Vodafone, Tarim Akademisi Ile Ermenekli Çiftçinin Yaninda

Ermenek’te yasanan elim maden kazasindan sonra bölgede alternatif istihdam ve gelir olanaklarini hayata geçirecek “Ermenek Vodafone Tarim Akademisi” Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan tarafindan açildi.

Vodafone, Tarim Akademisi Ile Ermenekli Çiftçinin Yaninda

Daha iyi bir gelecek için Türkiye’de iletisim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, çifte sorumluluk anlayisiyla sosyal ihtiyaç haritasinda yer alan açiklara çözümler sunmaya devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfi (TVV), Ermenek Belediyesi ve Tarim Bilincini Gelistirme Dernegi (TABIDER) isbirligiyle hayata geçirilen “Ermenek Vodafone Tarim Akademisi” ile bölgenin tarimsal zenginligini degerlendirmeye yönelik çiftçilik egitimi verilerek yeni bir gelir kaynagi yaratilmasi hedefleniyor. 2 ay boyunca fidan, seracilik ve bölgede çokça bulunan tibbi ve aromatik bitkiler konularinda toplam 120 saatlik egitimi tamamlayan çiftçiler, mobil iletisim teknolojileri destegini de alarak, ürünlerini pazarlama firsati bulabilecek. Ilk yilinda 100 çiftçiye erisilmesi hedeflenen Ermenek Vodafone Tarim Akademisi, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör, Ermenek Belediye Baskani Ugur Sözkesen, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Ögüt ve Tarim Bilincini Gelistirme Dernegi (TABIDER) Baskani Coskun Yildirim’in katilimiyla gerçeklesen törenle hizmete açildi.
Açilis konusmasini yapan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, sunlari söyledi:
“Bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda Türkiye’de son yillarda çok önemli gelismeler oldu. Bu alanda dünya ortalamasinin yaklasik üç kati üzerinde bir büyüme hizina sahibiz. Bilgi ve iletisim alaninda hizmet veren operatörlerimiz de son yillarda çok önemli gelismeler gösterdiler. Operatörlerimiz çok önemli sosyal destek projeleri baslattilar. Bu kapsamda bugün Ermenek’te bir tarim akademisinin kurulmasi bizler açisindan gurur verici bir hadise. Vodafone, bu projeyle hem kendi isletmecilik hizmetlerini verecek, hem de vatandaslarimizla sosyal yönden bütünlesme imkâni bulacak. Vodafone’u bu girisimi nedeniyle kutluyorum. Ermenek’te yasayan çiftçilerimiz bu akademide egitime tabi tutulacak ve daha verimli çalismanin arayisi içinde olacaklar. Vodafone, bu akademi sayesinde dünyadaki en son gelismeleri çiftçilerimizle paylasacak ve çiftçilerimizi daha modern tekniklerle tarim yapma imkânina kavusturacak. Vodafone’a böyle bir tarim akademisi kurmasi ve çiftçilerimize egitim programi düzenlemesi nedeniyle tesekkür ediyorum. Ermenek Vodafone Tarim Akademisi’nin Ermenekli çiftçilerimizin daha verimli ve daha kaliteli üretim yapmasina vesile olmasini temenni ediyorum.”
Gökhan Ögüt: “Bölge ihtiyacina cevap verecegine inandigimiz bir proje hazirladik”
Vodafone Türkiye’nin “Dijital Dönüsüm Hareketi” çerçevesinde yalnizca teknoloji yatirimlarini degil bu dönüsümde kaldiraç etkisi saglayacak sosyal ve hizmet yatirimlarini da önemsediklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Ögüt, sunlari söyledi:
“Türkiye Vodafone Vakfi çatisi altinda gelistirdigimiz projelerle, Türkiye’nin her yerinde gelisimin öncüsü olmak için çalisiyor, teknolojiyi halkimizin hizmetine sunuyoruz. Ermenek’e yaptigimiz ziyaretlerimiz neticesinde bölgemizin ihtiyacina cevap verecegine inandigimiz bir sosyal sorumluluk projesi hazirladik. ‘Ermenek Vodafone Tarim Akademisi’ ile Ermenek ve bölgemize yeni istihdam ve gelir alanlari yaratacagimiza ve ülkemizin tarimsal degerlerini yeni çiftçiler yetistirerek önemli noktalara getirecegimize inaniyoruz.”
Vodafone Çiftçi Kulübü milyonlara ulasti
Vodafone Türkiye'nin 2009 yilinda Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi isbirligiyle hizmete sundugu ve bugüne kadar 1 milyonu askin çiftçiye ulasan Vodafone Çiftçi Kulübü programi, tarimsal ve kirsal kalkinmaya katkida bulunarak tarimda dijital dönüsümü saglama hedefiyle, çiftçilerin sosyal ve ekonomik hayata esit katilimina destek oluyor. Türkiye'de ilk kez Vodafone tarafindan baslatilan ve sektöre öncü olan bu programla, ayricalikli tarife ve kampanyalardan, kirsal alanda su kullanimi ve tarimsal verimlilik hakkinda bilinçlendirme çalismalarina kadar uzanan genis bir çözüm ve hizmet yelpazesi sunuluyor. Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri bugüne kadar, Çiftçi Haber Paketi ile 88 ürün çesidine özel içeriklerden simdiye kadar 966 farkli ilçeden 1,2 milyon kisi yararlandi, 1,1 milyon farkli içerik paylasti ve 730 milyon SMS gönderdi. Çiftçi Ilan Servisi ile ise 35 bin ilan gönderimi yapildi.Çiftçi Tiri ile 200 bin km yol katedildi, 406 ilçe/köy ziyaret edildi ve 9 milyon kisiye ulasildi. Çiftçi Kilavuzu 11 bin kullanici tarafindan indirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284