Yatirimlari Izleme Ve Genel Degerlendirme Toplantilari Devam Ediyor

Karaman`da 15 günde bir yapilan Yatirimlari Izleme ve Genel Degerlendirme Toplantilarinin 18`ncisi Vali Süleyman Kahraman baskanliginda gerçeklestirildi.

Yatirimlari Izleme Ve Genel Degerlendirme Toplantilari Devam Ediyor

Iskur Il Müdürlügü'nün ev sahipliginde Polisevi Toplanti Salonu'nda yapilan toplantiya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Vali Yardimcilari Latif Memis ve Ferhat Burakgazi ile Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldiz ve daire müdürleri katildi. Vali Süleyman Kahraman, Karaman'da yapilan ve yapilacak islerle ilgili fikir alisverisinde bulunmanin ve belli konularda fikir birligine varmanin kendilerini basariya daha çabuk ve daha kolay ulastiracagini söyledi. Vali Kahraman, bu programlarin Karaman'a dair idealleri ve hedefleri bulusturdugunu dile getirerek, "Ideali olmayan, belli bir sistemle çalismayan, kuralsiz ve kanunsuz yasayan milletlerin bir medeniyet kurmasi da, bir medeniyeti yasatmasi da mümkün degildir. Karaman'da yapilan ve yapilacak islerle ilgili birbirimizle fikir alisverisinde bulunmamiz ve belli konularda fikir birligine varmamiz bizi basariya daha çabuk ve daha kolay ulastiracaktir. Biz periyodik olarak bu toplantilari düzenliyoruz. Istiyoruz ki problemlerin ortadan kaldirilmasinda istisarenin ve diyalogun çözümü kolaylastiracagini ve hatayi en aza indirecegini düsünüyoruz. Bilim ve teknoloji insanligin ortak akliyla çikip gelisti. Her seyden önce amacimiz Karaman'la ilgili dogru kararlar almak ve aldigimiz kararlari basariyla uygulamaktir. Burada her konuyu enine boyuna düsünüyor, yeni fikirlere ulasiyoruz. Daha önceki dokümanlarimiz üzerine çalisiyoruz, gerekirse konularla ilgili arastirmalar yapiyoruz. Bütün bunlar bizi daha iyiye ve daha güzele ulastiriyor. Karaman hosgörünün ve sevginin sehri ve kurumlarimiz arasinda gayet saglikli bir iliski var ve bu toplantilar bu iliskiyi daha da güçlendirecektir" dedi.
Iskur Il Müdürü Kenan Ates'in kurumun genel yapisi ile ilgili bilgi vermesiyle baslayan toplantida KOSGEB Uzman Yardimcisi Erhan Yakici da isletme gelistirme, finansman, laboratuvar ve bilgilendirme destekleri hakkinda açiklamalarda bulundu.
Belediye Baskani Kamil Ugurlu ise, Karaman Belediyesi'nin çalismalari hakkinda bilgi verdi. Ugurlu, koruma amaçli imar planinin kabul edildigini, Bifa Kavsagi'nda yapilacak köprülü kavsagin Ocak ayinda ihale edilecegini, Karaman'in içme suyunun Yesildere Baraji'ndan saglanmasina yönelik projenin ihale tarihinin bugünlerde belli olacagini aktardi. Almanya gezisiyle ilgili izlenimlerini de anlatan Belediye Baskani Ugurlu, incelemelerinin ve görüsmelerinin gayet olumlu geçtigini, Almanya'da yatirimcilara Karaman'in avantajlarini aktardiklarini ve Karaman'a bir grubun incelemelerde bulunmak üzere gelecegini açikladi. Yatimlari Degerlendirme ve Izleme Toplantisi daire müdürlerinin yürüttükleri çalismalarla ilgili bilgi vermesinin ardindan sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284