Yesil OSB Projesi’nin Alanlari Belirlendi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan Türkiye’nin yesil Organize Sanayi Bölgelerinin olusturulmasi amaciyla baslatilan proje kapsaminda ilimiz Organize Sanayi Bölgesi’de hedeflerini belirledi.

Yesil OSB Projesi’nin Alanlari Belirlendi

Organize Sanayi Bölge Müdürlügü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve Orman Isletme Müdürlügü’nün isbirligiyle baslatilan proje kapsaminda çesitli toplantilar yapildi.
Toplantilarda alinan kararlar söyle;
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü, OSB Müdürlügü, Orman Isletme Müdürlügü, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve Ticaret Il Müdürlükleri’nin katilimi ile Karaman OSB’nin çevre düzeni ve CO2 saliniminin etkilerini azaltacak agaç dikme ve yesillendirme çalismalari yapmak üzere bir toplanti yapildi.
Il Müdürleri seviyesinde ikinci toplanti yapilmis olup bundan sonra yapilacak isler ile ilgili olarak görev dagilimi yapilmistir. En çevreci OSB olma iddiasi ile baslayan projeye kati saglayabilecek tüm kurumlar ile görüsülerek, yapilacak islemlerin en kisa zamanda tamamlanmasi ve OSB de bulunan firmalar ile farkindalik yaratacak toplantilar düzenlenmesi hedeflenmektedir.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügünde yapilan toplantida daha önce yapilan görev dagilimi sonucunda Proje logosu belirlenmis, OSB alani içinde 337.952 m² Saglik koruma bandi ve 342.377 m² park alanlari basta olmak üzere OSB‘nin agaçlandirilmasi kararlastirildi.
Ayrica OSB de bulunan Sanayi kuruluslarinin enerji tüketimleri taban alinarak karbon salinimlari hesaplanmis buna göre her bir sanayi kurulusunun yesillendirmeye katkisi yüzdelik dilim olarak hesaplanacak ve bu kapsamda sanayicilerin yesillendirecekleri alan daha sonra belirlenecek.
Karaman Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’deki en yesil OSB olmasi yolunda atilan bu adimlarin, Karaman’in Türkiye’nin 2023 vizyonuna büyük katki saglayacagi iyi bir örnek olmasi amaçlandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284