Emin Ege’den Beklediklerim

Siyaset alanlarını; kutsallık, sadakat ve otorite olarak belirleyip, hamaset nutuklar atarak, ülkeyi yönettiklerini sananların, iki kilo soğan ve patates almak isteyen vatandaşları saatlerce kuyrukta beklettikleri günümüzde:

Siyaset alanımı; özgürlük, eşitlik, adalet, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hizmet olarak belirledim ve bunun için de siyasetin odağına insanı aldım diyerek, Karaman Belediye Başkanlığı seçimleri için CHP’den adaylığını koyan ve seçim çalışmalarını başlatan, Karaman’ımızın yetiştirdiği değerli evladı Emin Ege’yi bu iradesinden dolayı tebrik ediyorum.

Sayın Ege’den;

Tarihsel ve kültürel zenginlikleriyle doğa güzelliklerinin iç içe geçmiş olan ve 250 yıldan fazla bir süreç içinde tarih ve kültür üreten Karamanımızı, daha da güzelleştirmek için Karamanlılarla el ele vererek güzellikler üretmesini ve üretilen bu güzelliklerin birlikte yaşanılmasını gerçekleştirmesini…

Yaşamakta olduğumuz “Bilgi Toplumunda”, temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye geçilmiştir.

Durum böyle iken, demokrasiyi sandıktan ibaret olarak algılayanların bulunduğu ülkemizde;

Katılımcı demokrasi uygulamasıyla, karşılıklı karar alma ve bu kararları uygulama dönemi başlatmasını…

Ortaçağ’da Anadolu’da kurulan Karamanlı Devleti’nin merkezi olan; Türkçeyi resmi dil olarak ilan eden, Moğol mezalimine ve işgali karşısında direnen ve Konya’yı Moğol işgalinden kurtaran Karamanlılarımızın yaşadığı güzel Karamanımız, maalesef tarih sayfalarında yer alanlar dâhil Konya’nın gölgesinden kurtulmuş değildir.

Karamanımızın tarihsel, kültürel ve doğa güzelliklerinin daha da zenginleştirilerek, dünya insanının beğenisine sunmasını ve böylece ulusal sınırları da aşarak, bir uluslararası kent düzeyine getirmesini…

Türkçeyi, Karaman yerelinde ve ülke genelinde koruma çalışmaları yapmasını…

Bir trafik karmaşasının yaşanmasını önlemek ve güzel kentimizi bir araba mezarlığı durumundan kurtarmasını…

Merkezi yönetimde iki, Karamanlı bakanın bulunduğu dönemlerde, belediye başkanları, bakanlarımızca istenilmiş olmasına karşın; Karamanımız için hiçbir proje üretmeyip, bakanlarımıza sunmadığı gibi, Karamanımızı Avrupa’nın hava kirliliği açısından ilk on kenti arasına sokmuşlardır.

İnsanlarımızı araçların egzozlarından çıkan karbon gazından kurtarıp, Karamanımızda temiz nefes alınır duruma getirmek için yeşilin beton renginden daha baskın olmasını sağlamasını…

Çevre düzenlenmesine ağırlık vermesini…

Cumhuriyet Parkından başlayarak, eski kütüphane binasına kadar olan yerin trafiğe kapatılmasını… (Cadde, ihtiyaçları olanların için akşam saatlerinde belli sürelerde açılabilir)

Eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını olanakları ölçüsünde karşılamasını…

Beklemek, bütün Karamanlılar gibi hakkım olduğunu düşünüyor, şimdilik bunları, bekliyorum.

İnanıyorum ki; gönlünde insan sevgisi, beyninde hizmet zevki ve yüreğinde de hizmet heyecanı ile öne atılan Sayın Ege’de, bunları gerçekleştirecek, yeterli belediyecilik deneyimi, yeterli bilgi, siyasi birikim ve irade vardır.

Sayın Ege’nin Karaman Belediye Başkanı olması durumunda, kazanacak olan Karamanımız olacaktır, Sayın Ege değil.

Bu inançla Sayın Ege size başarılar diliyorum.

Nice güzellikler üretmek için, yolunuz açık olsun, diyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin Ege
Emin Ege - 5 yıl Önce

Sevgili Kemal abim; Karamanımızın tarihi ve kültürel değerleri ile güzel dilimizin tanıtılması ve öğretilmesi için uluslar arası düzeyde çalışmalar yapılacaktır. Trafik karmaşasına ulaşım planları ve bazı uygulamalarla son verilecektir. Şahsımın ve ekip arkadaşlarımın bu konuda bilgi birikimi vardır. Hava kalitesinin yükseltilmesi içinde gereken yapılacaktır. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Karamana gelirseniz yüz yüze görüşmek isterim. Sevgi ve saygılarımla.

Kemal UYSALER
Kemal UYSALER @Emin Ege - 5 yıl Önce

Sevgili Kardeşim, samimi, dürüst ve çalışkanlığınıza içten inanıyorum. Karamanımızın liyakat ve ehliyet sahibi olan sizin yönetiminizde tarihine ve kültürüne yakışır bir noktaya gelecektir.

Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum...

Kemal Sivaslı
Kemal Sivaslı - 5 yıl Önce

Bir Karamanlı olarak bütün ideallerinize katılıyorum. Siyaset hayatınızda size başarılar dilerim. Tek dileğim şu baştaki
Şerefsizlerden yurdumun kurtulmasıdır.

... ama ne yazıkki Cehalet almış yürümüş.
Yarınlar bizim olsun.
Selamlar.

banner284