10 Kasim Törenlerini Iptal Eden Müfettis Hakkinda Sorusturma Baslatildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yildönümü nedeniyle Ismet Inönü Ilkokulu’nda yapilacak anma programinin okulda görevli olan Milli Egitim Müfettisi tarafindan iptal edilmesiyle ilgili olarak Egitim-Sen, Egitim-Is, Atatürkçü Düsünce Dernegi ve CHP tarafindan yapilan suç duyurusu sonunda Milli Egitim Müdürlügü tarafindan o müfettis hakkinda sorusturma baslatildigi ögrenildi.

 10 Kasim Törenlerini Iptal Eden Müfettis Hakkinda Sorusturma Baslatildi

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Mustafa Cem Kagnici konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “10 Kasim Pazartesi günü ilimiz Ismet Inönü Ilkokulunda meydana gelen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76.yil anma törenlerinin okulda görevli olarak bulunan Milli Egitim Müfettisi tarafindan iptal edilmesi ile ilgili olarak gerek tarafimiza ulasan sikâyetler gerekse basinda çikan haberleri üzüntü ile karsiladik, son yillarda ulusal bayramlarin kutlamasi ile ilgili yapilan kisitlamalarin Cumhuriyetimizin kurucusu içinde uygulanmasi mi düsünülüyor acaba? Savunma olarak gösterilmek istenen Anma programinin 1 hafta sürecek Atatürk Haftasi içerisinde yapilacagi mazeret degildir. Asil olan her 10 Kasim’da saat 09.05 de Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve saygi durusunda bulunmaktir. Bu uygulamayi yapan müfettisin isim çoktu vakit kaybetmemem gerekiyordu söylemi isin vahim yönüdür kendisine 10 Kasim 2014 saat 09.05’de yurdumuzun degisik köselerinde yapilan saygi durusu fotograflarini incelemesini siddetle tavsiye ediyoruz. Milli Egitim Müdürümüz Sayin Asim Sultanoglu’ndan konu hakkinda bilgi aldik ve sorusturmanin baslatildigini bizlere iletti sonucun kamuoyu ile paylasilacagini ümit ediyoruz” dedi.

Atatürkçü Düsünce Dernegi, Egitim-Sen ve Egitim-Is yöneticileri de konuyla ilgili yaptiklari ortak açiklamada, “10 Kasim 2014 Pazartesi günü Karaman merkez Ismet Inönü Ilkokulu'nda daha önce anma programi hazirlanmis olmasina ragmen, o sirada okulda teftiste bulunan müfettis Nevzat Zengin tarafindan bu program engellenmistir. Zengin, okul müdürüne anma programinin siniflarda yapilmasi talimatini vermis ve bunun üzerine daha önce okul bahçesinde yapilmasi planlanan anma etkinligi yapilmamistir. Milli Egitim Müdürlügü'nün 45054044.300.4691908 nolu 10 Kasim Atatürk'ü Anma Haftasi konulu yazisina ragmen okulda anma programi fiili olarak yapilamamistir. Konuyu duyunca okula giden sendikaci Derya Kart ve Mustafa Bozkurt anma programina neden izin verilmedigini sormus, müfettis Nevzat Zengin yapilan teftisin aksamamasi için programin siniflarda yapilmasini istedigini beyan etmistir. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmus olup, gelismelerin takipçisi olunacaktir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284