10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü Kutladilar

10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle Basin Yayin Enformasyon Genel Müdürlügü Konya Il Müdürü Tuncay Karabulut bir mesaj yayinlayarak basin çalisanlarinin gününü kutladi.

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü Kutladilar

Karabulut mesajinda, “Haber almak, insanoglunun dünden bugüne ve hemen her cografyada ihtiyaç duydugu bir gereksinimdir. Dünyanin farkli cografyalarinda yasayan insanlarin ayni haber alma ihtiyacindan yola çikarak, insanlarin kendi bireysel deneyimlerinin ötesinde neler oldugunu ögrenme yolunda bir içgüdülerinin oldugu da bir gerçek. Iste insanoglunun bu haber alma içgüdüsünü, medya tüm enstrümanlariyla karsilamaya çalisiyor. Yazinin bulunmasi, matbaanin icadi ve ilk gazetelerin yayimlanmasindan bugüne kitle iletisim araçlarinin (Gazete, Dergi, Televizyon, Radyo ve Internet) kamuoyu olusturma ve gündem belirlemedeki rolü hiç kuskusuz bir güç olarak algilanmaktadir. Bunun yaninda, son 10 yilda internetin bas döndürücü gelisimiyle ortaya çikan sosyal aglar ise beraberinde “Halk Gazeteciligi” terimini gündeme getirmistir. Bu noktada Iletisim teknolojilerindeki yenilikler dogrultusunda çaga ayak uyduran Türk basini bugün, yazili ve görsel boyutunun yani sira, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettigimiz bir gelisme içerisindedir. Ülkemizin ilerlemesine, standartlarinin yükselmesine degerli katkilar saglayan Türk basininin geldigi düzeyde, basin mensuplarimizin fedakarca gayretlerinin büyük payi bulunmaktadir. Gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarinda önemli iyilestirmeler saglayan 212 sayili yasa’nin yürürlüge girdigi 10 Ocak 1961 tarihinin 54 üncü yildönümü münasebetiyle günün anlam ve önemine binaen, degerli basin mensuplarimizin “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü”nü içtenlikle tebrik eder, görevlerinin ifasi esnasinda hayatlarini kaybeden basin mensuplarimiza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Vali Koca: Basinin Özgür Olmasi, Demokratik Toplum Olmanin Da Bir Geregidir
Vali Murat Koca, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Vali Koca yayinladigi mesajinda, “ Gazetecilerin haklarini "fikir isçisi" olarak düzenleyen 5953 sayili Basin Mesleginde Çalisanlarla Çalistirilanlar Arasindaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkinda Kanunun 1. Maddesinde degisiklik yapan 212 sayili Kanun, bundan 54 yil önce 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüge girmistir. Bu gün, Çalisan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadir. Demokrasinin temel unsurlarindan birisi de, hiç süphe yoktur ki, özgür bir basinin varligidir. Basinin özgür olmasi, demokratik toplum olmanin da bir geregidir. Aydinlatici ve yol gösterici isleviyle basin, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin saglikli sekilde islemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Basinin sorumluluklarini tam anlamiyla yerine getirebilmesinin sarti, basin özgürlügünün saglanmasi ve korunmasidir. Bireyin haber alma hakkini kullanmasina aracilik eden basinin, dogru ve tarafsiz bir görev anlayisiyla kamuoyunu bilgilendirme, her sart altinda toplum yararini gözetme sorumlulugu vardir. Bu yaklasimin halkimizin basinimiza güvenini sürekli kilacagi gibi basinimizin itibarini da daha yukarilara tasiyacagi muhakkaktir.  Meslegin yipratici ve zor sartlarina ragmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden basin çalisanlarinin haklarinin korunmasini ve daha iyi imkânlara kavusturulmalarini temenni ediyorum. Bu düsüncelerle her türlü zorlu sartlarda son derece özverili bir sekilde gayret göstererek, kendi etik degerlerini de titizlikle takip eden, tarafsiz habercilik unsurlarini göz önünde bulunduran, yerel ve ulusal basin mensuplarimizin ve çalisanlarinin “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.
 
Ünlü Ve Akça’dan Kutlama
10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü ve Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça bir mesaj yayinladi.
Akça ve Ünlü mesajlarinda,  “Medya, iletisimin temel taslarindan ve demokrasinin islemesini saglayan en önemli kurumlardan biridir. Bireylerin gerçekleri ögrenmesinde ve düsüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basin yayin organlarinin gücü, haberlesme çagini yasadigimiz günümüzde daha çok hissedilmektedir. Halkimizin bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi ve egitilmesi ancak basin kuruluslarinin duyarliligiyla mümkün olacaktir. Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrari korumak ve devam ettirmek, basin camiamizin önderliginde hepimizin en önemli görevidir. Basin mensuplarimizin, her konuda yapici, toplumu dogru bilgilendirme amaçli olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve basarili olacaklarina inaniyorum. Onlarin basarisina zemin hazirlamak, simdiye kadar oldugu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktir. Bu vesileyle, büyük bir gayretle çalisan gazetecilerimize Karaman’a hizmetlerinden ötürü tesekkürlerimi sunuyor, görevlerini yaparken hayatlarini kaybeden basin çalisanlarini da rahmetle aniyoruz” dediler.
 
CHP Il Baskani Ünver: Basin Özgür Olmalidir
Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ismail Atakan Ünver, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle yayinladigi mesajda, ülkenin gelisen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve öz güvenli basinin katkisinin büyük oldugunu söyledi.
Ünver, “10 Ocak 1961 tarihi gazetecilerimizin çalisma ve sosyal haklarini iyilestiren 212 sayili yasanin yürürlüge girdigi tarihtir ve Çalisan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadir. Demokrasinin temel taslarindan olan basin, düsünce, anlatim ve haber alma özgürlügünün en etkili aracidir. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasinda veri akisini saglayarak demokrasinin korunmasi için önemli bir görev üstlenmektedir. Ülkemizin bugün gelisen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve öz güvenli basinimizin katkisi büyüktür. Tarafsiz, özgür, ilkeli ve basin ahlak kurallarina uyan bir medyanin toplumsal kalkinmanin, gelismenin saglanmasinda önemli yeri vardir. Iletisim ve buna bagli olarak etkilesim sürecinin belirleyici oldugu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akisi saglama gibi çok yönlü bir görev içermektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her sartta görevleri pesinde kosan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halki bilinçlendirmek için verdigi mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Isletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varligi kuskusuz çalisan insan kaynagidir. Bir ülkede iktidar vatandaslara hangi gazetelerin okunmasi gerektigini, hangi dizilerin seyredilmesi gerektigini, medya patronlarina da kendisi ile ayni düsünmeyen muhabirleri, gazetecileri isten atmalarini söylüyorsa, o ülkede ne özgürlük, ne adalet ne de demokrasi var denilebilir. Çünkü tutuklu gazeteci sayisi ile dünya çapinda hiçbir ülkeye liderligi kaptirmayan ülkemizde, canlari pahasina görev yapan basin mensuplarina yönelik her türlü olumsuz tutumun karsinda durmaya ve basin emekçilerinin yaninda olmaya Cumhuriyet Halk Partisi olarak devam edecegiz. Basin emekçilerinin her geçen gün çalisma kosullarinin agirlastigi, buna karsilik ücretlerinin zamaninda ödenmedigi, mesai haklarinin verilmedigi bir ortamda, onlarin yoksulluk sinirinin altinda yeri geldiginde ölümle burun buruna kalarak çalismak zorunda kaldiklari bir dönemde, her zaman dogrulari yazmayi ilke edinmis, cesur tüm gazetecilerimizin Çalisan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basin emekçilerimize özgür ve tarafsiz habercilik kosullarinin saglandigi ve meslek haklarina kavustuklari yarinlar diliyorum” dedi.
 
Milli Egitim Müdürü Sultanoglu’ndan Kutlama
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda su ifadelere yer verdi:
“Zaman zaman hayatlarini dahi riske atarak ciddi fedakârliklarla görevlerini yerine getiren basin mensuplarimiz, dogru haber verme ve kisilik haklarina saygi gibi önemli temel degerleri de benimseyerek kamuoyunu bilgilendirme ve topluma isik tutma bilinciyle görevlerini icra ediyorlar. Tüm toplumlarda vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basin; ülkemizin gelecegi ve milletimizin menfaatleri dogrultusunda, ilkeli ve tarafsiz bir sekilde çalisarak halkin haber alma hakkini saglayan ve toplumun genel talep ile görüslerini kamuoyuna yansitma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Gazeteciler yaptiklari haber ve degerlendirmeler ile toplumu dogru bilinçlendirme sorumlulugu tasimaktadir. Bireyin haber alma özgürlügüne hizmet ederek günlük hayatin ayrilmaz bir parçasi olan gazeteciligin, dogrudan bireysel algilara tesir edebildiginden, objektif, tutarli ve kamu yararini gözeten bir hizmet anlayisiyla gerçeklestirilmesi de önem arz etmektedir. Bu düsüncelerle basin yayin organlari içerisinde çalisan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerinde basarilar dilerim” dedi.
 
Muhtarlar Dernegi Baskani Sahiner’den Kutlama
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Sube Baskani Hakan Sahiner’de 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Kamu yararina çok önemli bir görevi ifa eden basin; ilkeli, dogru ve objektif yayincilik anlayisiyla çalisarak, halkin haber alma hakkini saglayan ve toplumun genel talep ve görüslerini kamuoyuna yansitma görevini üstlenen demokrasinin vazgeçilmez unsurlarindan biridir. Gazeteciler, gecesini gündüzüne katarak, kar, kis, sicak, soguk, tehlike demeden canla basla çalisarak, haber ve degerlendirmeleri ile toplumu dogru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler. Gücünü kamuoyu desteginden alan, halkin haber alma hakkinin kullanilmasini saglayan basin; önemli ve etkin bir denetim organi olma hasebiyle demokrasinin temel unsurlarindan biridir. Basinin güçlü olmasi, kamuoyunun istek ve taleplerinin dogru yansitilmasi bakimindan hayati önemdedir. Bundan dolayi gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlik isteyen mesleklerin basinda gelmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle sehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelismesi ve kalkinmasi için gündeme tasidiklari konularla katki saglayan, yaptiklari görev geregi bir anlamda kamu hizmeti ifa eden degerli basin mensuplarimizin, '10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nü kutlar, tüm basin çalisanlarina sevgi ve saygilarimi sunarim” dedi.
 
SMMMO Baskani Sanci: Gazetecilerimizin Günü Kutlu Olsun

Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Ibrahim Ayhan Sanci 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “10 Ocak 1961’de kabulüyle ilan edilen Çalisan Gazeteciler Günü, bu yil 54.kez kutlaniyor. Kamuoyunun gözü kulagi olan; her yerde ve her zaman, her sartta görev yapan kamuoyunu bilgilendirip aydinlatan cefakâr bir meslegin mensubu çalisan gazetecilerin ve bu vesileyle tüm basinin ve mensuplarinin bu anlamli gününü kutluyor, ebediyete intikal eden degerli gazetecilerimize saygilarimizi sunuyoruz. Çalisma hayatlarinda basarili bir zirve dileriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284