10 Ocak Idareciler Günü Kutlandi

10 Ocak Türk Idareciler Günü dolayisiyla Türk Idareciler Dernegi tarafindan Ankara’da kutlama ve ödül töreni düzenlendi.

10 Ocak Idareciler Günü Kutlandi
Törene, Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Basbakan Yardimcisi Besir Atalay, Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Türk Idareciler Dernegi Baskani Saffet Arikan Bedük, bazi eski bakanlar, bazi milletvekilleri, Içisleri Bakanligi üst düzey yöneticileri ile Vali ve kaymakamlar katildi.
Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, törende yaptigi konusmada, ülkenin her kösesinde devleti ve hükümeti temsil etme onuruna sahip, devletin gücünü ve sefkatini görevinin icrasiyla somutlastiranlarin kendilerine devletçe ve milletçe en çok güvenilen kamu görevlileri oldugunu söyledi.
Vali ve kaymakamlarin, kendilerine verilen görevin farkinda olarak yaklasik 150 yillik geçmislerinde çok önemli görevler yaptigini ifade eden Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, sunlari kaydetti: Mülki idare, güçlü gelenekleri özverili yasamlariyla milletimizin gönlünde sürekli yasayacak ve milletimize hizmet etmeye devam edeceklerdir. Vali ve kaymakamlarimizin yönetimi ve sorumlulugunda yapilan islerde hep basarili sonuçlar elde edildigini gördük. Bu nedenle yürütülen projelere mülki idareyi mutlaka bir sekilde dahil ettik. Içisleri Bakani Idris Naim SAHIN konusmasinin devaminda; Içisleri Bakanligi olarak güvenlik hizmetlerini sunarken hukukun üstünlügü, demokratik ilkeler, sivil katilim, denetime açiklik ve seffaflik gibi evrensel degerleri kapsayan zihniyet dönüsümüne büyük önem veriyoruz. Bu anlayisla son dönemde güvenlik hizmetlerinde ve suçlarin önlenmesinde teknolojik imkânlari da kullanarak hizmet kalitesini ön plana çikaran çalismalar yapiyor ve projeler uyguluyoruz. Her seyden önce suç ve suçlulukla mücadelede önleyici tedbirlere agirlik veriyoruz ve projelerimizi bu anlayisla yürütüyoruz. Suç islenmesinin önlenmesi ve islenen suçlarin aydinlatilmasinda çok önemli katkilar saglayan MOBESE sistemini illerimiz ve büyük ilçelerimizin çogunlugunda kurduk ve çalistiriyoruz. Bütün alanlarda oldugu gibi güvenlik alaninda yürüttügümüz bu çalismalarda mülki idari amirlerimizin önemli katkilari olmustur” dedi.
Törende daha sonra, Türk Idareciler Dernegi tarafindan yilin basarili idarecisi seçilen mülki idare amirlerine Basbakan Recep Tayyip Erdogan ödüllerini dagitti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284