15 Temmuz'da 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla “15 Temmuzda 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi” zirve tırmanışları düzenlendi.

15 Temmuz'da 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(KARDOF) üyesi Yaşar İncedal 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Aksaray'da bulunan Hasan Dağı tırmanış etkinliklerine katılarak üyesi bulunduğu spor kulübünü ve Karaman'ımızı zirvede temsil ederek gurur vermiştir” dedi.

KARDOF Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar İncedal yaptığı açıklamada, “Tırmanış etkinliğimiz 15 Temmuz'da saat 12.00'de 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından başladı. Araçlarla Hasan Dağı eteklerinde bulunan yaylaya varıldı. Çadırlar kuruldu. Yurdun her yerinden gelen 208 dağcı arkadaşımızla saat 04.00'de başladı. Çok sıkı bir dağ olan Hasan Dağı'nın zirvesine ilk grupla saat 08.00'de ulaşım sağlandı. Dinlenme ve hatıra fotoğrafları çekimlerinin ardından iniş başladı. Saat 11.00'de kamp yerine ulaşıldı. İlk grubun ardından 5 saat sonrasında dönüş yapanların devam ettiğini görünce ilk grubun performansını takdir ettim. Sonrasında çadırlar sökülerek katılımcı arkadaşlarla vedalaştık ve bir zirve daha yapmanın heyecanıyla dönüş yolculuğu başlamış oldu” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284