15 Temmuz Programı Belli Oldu

Türk halkının gösterdiği kahramanlıkla dünya tarihine adını yazdırdığı “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri programı netleşti.

15 Temmuz Programı Belli Oldu

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nın talimatları ve himayeleri doğrultusunda Karaman Valiliği tarafından hazırlanan program 11 Temmuz Salı günü saat 10.30’da 15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın’ın ailesinin ziyaretiyle başlayacak. Saat 11.00’de ise şehidin Kazımkarabekir ilçesinde bulunan kabri ziyaret edilecek.

Saat 11.45’de ise Karaman Şehir mezarlığında bulunan Garnizon ve Polis Şehitliği ziyareti yapılacak. Saat 12.00’de ise Aktekke Camisinde 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunacak.

12 Temmuz Çarşamba günü ise saat 21.15’de Hatuniye Medresesinde 15 Temmuz Temalı resim sergisinin açılışı yapılacak.

14 Temmuz Cuma günüyse saat 12.00’de şehitlerimiz için okutulan Hatm-i şeriflerin hatim duaları yapılacak.

Saat 19.00’da ise Polisevi’nde şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve aileleri onuruna yemek verilecek.

15 Temmuz Cumartesi günüyse saat 20.00’de Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında buluşma gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ve şiirlerin okunmasının ardından saat 22.30’da Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak.

Meydana halkın duygu ve düşüncelerini paylaşabilecekleri 15 Temmuz Anı Defteri konulacak.

16 Temmuz Pazar günü ilimizdeki tüm camilerde saat 00.13’de sela okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Selanın okunması ile birlikte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Demokrasi Nöbeti başlayacak. İlimizde Demokrasi Nöbetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği süre boyunca devam edilecek.

Konuyla ilgili olarak Valilik’ten yapılan açıklamada, “Türk halkının gösterdiği kahramanlıkla dünya tarihine adını yazdırdığı “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri programı Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve himayeleri doğrultusunda Valiliğimizce hazırlanmıştır. Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi destan yazmış, kahramanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tarih yazan kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anmak ve o gece yaşananları unutturmamak amacıyla hazırlanan bu etkinliğe Belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, basın yayın kuruluşlarımız ve tüm halkımız davetlidir” dendi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284