17. Günde 16 Isçiye Hala Ulasilamadi

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki kömür ocaginda su baskini sonucu içeride mahsur kalan 16 isçiye ulasmak için çalismalar devam ediyor.

17. Günde 16 Isçiye Hala Ulasilamadi

Kömür ocaginda su baskini sonucunda meydana gelen kazada 18 isçi madende mahsur kalmis, çalismalarin 10. gününde 146 metre derinlikte Kerim Haznedar (32) ve Isa Gözbasi’nin (23) cansiz bedenleri bulunmustu. Kazanin meydana geldigi 28 Ekim’den itibaren geçen 17. günde çalismalar devam ediyor. AFAD yetkilileri tarafindan yapilan yazili açiklamada, kazanin meydana geldigi madende suyun tahliye edildigi, ancak bin 939 metrelik mesafenin yüzde 72’sinin tarandigi, en kötü ihtimalle katedilecek en fazla 533 metre kaldigi belirtildi. Çalismalari olumsuz sekilde etkileyen en büyük unsurun ise yogun sekilde bulunan balçik oldugu bildirildi.
AFAD ve arama kurtarma ekipleri 8’er saat süreyle 3 vardiya halinde çalismaya devam ederken, içeride mahsur kalan isçilerin yakinlari da sabah erken saatlerde maden ocagina gelerek kurtarma ekiplerinden gelecek haberi bekliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284