19 Yas Balkan Badminton Sampiyonasi Basladi

Karaman’da iki gün sürecek olan Uluslararasi Karaman Belediyesi 19 Yas Balkan Badminton Sampiyonasi düzenlenen açilis töreni ile basladi.

19 Yas Balkan Badminton Sampiyonasi Basladi

Yunus Emre Spor Salonu'nda gerçeklesen açilis törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Badminton Federasyonu Baskani Murat Özmekik, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ile daire müdürlere ve davetliler katildi.
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis töreninde konusan Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, "Suan sizler Türk dilinin baskenti Karaman’da bulunmaktasiniz. Diger taraftan da sevginin, hosgörünün diyarindasiniz. Ben tüm sporcularimiza ve antrenörlerine hos geldiniz diyorum. Misafirlerimizi Karaman’da en güzel sekilde agirlayacagiz. Sehrimiz artik bir organizasyonlar sehri oldu. Daha nice uluslararasi düzeyde etkinliklere ev sahipligi yapacagiz insallah. Bu güzel spor organizasyonunun Karaman'da gerçeklesmesinde önemli rolü olan Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanimiz Sayin Lütfi Elvan'a çok tesekkür ediyorum. Turnuvaya katilan sporcularimiza basarilar diliyorum” diye konustu.
Türkiye Badminton Federasyonu Baskani Murat Özmekik de yaptigi konusmada, Türk Badminton’unun son yillarda çok büyük ilerlemeler kaydettigini ifade ederek, "Son 10 yil içerisinde Balkan Sampiyonalari'nda Türkiye Badminton Milli takimlari bütün yas gruplarinda büyük basarila elde etmistir. Her yil yapilan Balkan Sampiyonalarinda alinan her 100 madalyadan 50’sinden fazlasini sadece Türk Milli Takimi olarak almaktayiz. Lisansli Badmintoncu sayimiz su an 60 binleri geçmistir. Antrenör sayimiz ise Türkiye’de en fazla antrenörü olan ikinci brans haline gelmistir. Madalya siralamasinda ise son 10 yilda ilk 5 federasyon arasina girdik" dedi.
Vali Murat Koca da, "Karaman’da iki yildir görev yapiyorum ve bu benim için ikinci uluslararasi düzeyde bir sampiyona oldu. Dolayisi ile ülkemizde artik çok sayida sampiyonalar yapiliyor. Bunun birisinin de Karaman’da yapilmasi bizi son derece memnun etmistir. Umut ediyorum bu tür sampiyonalarin arkasi da bundan sonra gelecektir. Simdiden tüm sporculara basarilar diliyorum" seklinde konustu.
Açilis töreni ile baslayan Uluslararasi Karaman Belediyesi 19 Yas Badminton Balkan Sampiyonasi'na Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sirbistan ve Makedonya olmak üzere toplam 6 balkan ülkesinden 100'e yakin sporcu katiliyor. Sampiyona 22 Subat Pazar günü sona erecek.
Kaynak: IHA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284