2 Bin Kisi Ayni Anda Kitap Okudu

Karaman`da aralarinda gaziler, ögrenciler ve kamu görevlilerinin de bulundugu yaklasik 2 bin kisi, kent meydaninda ayni anda yarim saat boyunca kitap okudu.

 2 Bin Kisi Ayni Anda Kitap Okudu

Karaman Belediyesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü ile bir kitabevi tarafindan 'Karaman Okuyor' kampanyasi düzenlendi. Kampanya kapsaminda Aktekke Kent Meydani'nda 12.00 ile 12.30 saatleri arasinda kitap okuma etkinligi yapildi. Etkinlige Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in yani sira daire müdürleri, siyasi partilerin il baskanlari ve milletvekili adaylari, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kamu çalisanlari ile ögrenciler ve vatandaslar katildi. Meydanda toplanan kalabalik, kitap okumadan önce saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi’ni okudu.

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adem Akçay yaptiklari kisa konusmalarda organizasyonun Türkçe'nin baskenti olan Karaman’a yakisan bir etkinlik oldugunu belirterek, her yastan, her siyasi görüsten insanin bir araya gelmesinin önemli olduguna degindiler.
Toplanan kitaplar, stantlardan alinip okunduktan sonra geri birakildi. Etkinlik nedeniyle toplanan 13 bin kitabin da kampanya kapsaminda ‘30 Köye 30 Kütüphane' projesinde kullanilacagi belirtildi. Bazi fabrikalar ise bu anlamli etkinlige çikolata, kek ve bisküvi dagitarak destek verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284