200 Bin Dul Kadina Iki Maas Sürprizi!

Hükümet, esi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadinlara yönelik maas uygulamasinda 200 bin kadina 500 lira Kurban Bayrami harçligi verdi.

200 Bin Dul Kadina Iki Maas Sürprizi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Kurban Bayrami öncesi iki maasi hesaplara yatirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi 16 Ekim 2012 tarihi itibariyle muhtaç kadinlara 90 milyon lira ödeme yapti. Maas almaya hak kazanan kadinlar hesaplarina yatirilan parayi Ziraat Bankasi ve PTT subelerinden çekebilecek.
Bugün'den Hasan Bozkurt'un haberine göre Hükümetin, esi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan kadinlar için baslattigi maas uygulamasinda 7. ay geride kaldi. Nisan ayinda 250 lira olarak baslayan ödemeler daha sonra iki ayda bir 500 TL olarak yapildi. 150 bin dul ve ihtiyaç sahibi kadinin yararlanmasi beklenen maas uygulamasinda talepler 300 bine ulasti. Ancak yapilan incelemeler neticesinde 200 bin kadina maas baglandi.
60 BIN KISIYE RET CEVABI
Maas uygulamasinda Ramazan Bayrami öncesinde hesaplara 500 lira yatiran Aile Bakanligi, dul kadinlarin Kurban Bayrami'na da mutlu girmesi için ödemeleri yapti. Maasa yeni baglananlara bayram öncesi 250 lira yatirilirken, daha önce dul ayligi alanlara 500 lira aktarildi.
Bu arada, bugüne kadar yapilan incelemeler sirasinda sevgilisi bulunan, anne babasinin yaninda yasayan ve gerekli sartlari tasimayan 60 binden fazla kadinin maas istegi geri çevrildi. Yetkililerin verdigi bilgiye göre, bu maasa müracaatta süre sinirlamasi bulunmuyor. Evlenen, maasli bir is bulan kadinlarin maaslari ise iptal edilecek.
KAYNAK TRAFIK CEZALARI
Kocasini kaybeden dul kadinlara ödenecek iki ayda bir 500 liralik maas için yillik 360 milyon lira ayrildi. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Fonu'ndan dul kadinlar için ayrilan bu kaynagin önemli bir bölümünü trafik cezalari, gelir vergisinden alinan yüzde 2.8'lik pay ve reklam gelirleri olusturuyor. Basvurular sonucu ödeme yapilan fakir ve ihtiyaç sahibi dul kadinlar için ayrilan kaynak da 450 milyon liraya çikti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284