2012 Valiler Kararnamesi Onaya Sunuldu. Taslaga Giren Son Isim Mugla Valisi Sahin Oldu

Içisleri Bakanligi’nca hazirlanan valiler kararnamesinin taslagina son sekli verildi. Içisleri Bakani Sahin’in bugün ya da yarin taslagi Basbakan’in degerlendirmesine sunacagi bildirildi

2012 Valiler Kararnamesi Onaya Sunuldu. Taslaga Giren Son Isim Mugla Valisi Sahin Oldu
Dogu’daki görev yapan bazi valilerin batiya batidaki bazi valilerin ise doguya kaydirilmasi planlanan kararname taslaginda büyük sehirlerden sadece Ankara’nin yer aldigi ögrenildi. 28 Subat döneminde Emniyet Genel Müdürlügü yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel merkeze çekilirken, Adana Valili Hüseyin Avni Cos’un Ankara’ya atanmasi öngörüldü. 30’a yakin ismin yer almasi beklenen kararname taslagina giren son isim Mugla Valisi Fatih Sahin oldu.
‘Helal etmiyorum’
Bodrum Güvencinlik’teki Pina Yarimadasi üzerinde insa edilen ve 5 katli olmasi nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken otel insaati, Sahin ile Kültür ve Turizm Bakani Günay’i karsi karsiya getirmisti. Isadami Kadir Çankiri’nin yaptigi otel insaati nedeniyle Günay ile Sahin arasinda geçen hafta polemik yasanmisti. Bu polemik sonrasinda Sahin, Radikal gazetesine bazi belgeler sunarak, Günay için, “Hakkimi helal etmiyorum” demisti. Bakanlik kulislerinde, otel insaatinin gündeme gelmesiyle baslayan polemik sonrasinda Günay’in agirligini koyarak Sahin’in Mugla’dan alinmasini talep ettigi; yerine bir dönem Bodrum Kaymakami olan ve halen Kültür ve Turizm Bakanligi’nda Tanitma Genel Müdürlügü yapan Cumhur Güven Taçbasi’nin getirilmesinin planlandigi ögrenildi.
Gül’e sunulacak
Son anda bir degisiklik olmadigi takdirde özellikle Güneydogu’da Diyarbakir ve Sirnak valilerinin yerinde kalacagi ögrenildi. Adana’ya Van Valisi Münir Karaloglu ya da Düzce Valisi Vasip Sahin’in getirilmesinin planlandigi ögrenildi. Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in onay vermesinin ardindan resmi hale getirilecek valiler kararnamesi, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açildiktan sonra son onay için Cumhurbaskani Abdullah Gül’e sunulacak.
 Kaynak: Amirler. Net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284