2016’yı Karaman Nasıl Geçirdi

2016 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Geçen bir yıl içerisinde ilimizde yaşanan olaylar gazete manşetlerine taşındı. İşte 2016’nın Ocak ayında yaşanan önemli haberlerden başlıklar;

2016’yı Karaman Nasıl Geçirdi

1 OCAK- Gönüllerarası Köprü Projesiyle Türkçe öğreniyorlar.
-Saray Bisküvi kadınlara enerji verdi.
2 OCAK- Recep Konuk’un Facebook Hesabı Hacklendi
- Kasım ayında ihracatımız da ithalatımız da düştü
- Karaman’ın yeni yılda doğan ilk bebeği erkek
4 OCAK- Karaman Devlet Hastanesi’nde uzun zamandır beklenen koroner anjio işlemi 4 Ocak Pazartesi gününden itibaren başladı.
-2016’nın İlk Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı.
- Karaman – Ulukışla Demiryolu ve 2. Hat Projesi İhalesi 28 Ocak’a Ertelendi
- Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı
5 OCAK- Yoğun Kar Karaman'ın Yüksek Kesimlerinde Etkili Oluyor
- Meteoroloji, Kuvvetli Rüzgâra Karşı Uyardı
- Sokakta Mahsur Kalan İtfaiye Aracını Polis Kurtardı
6 OCAK- İşyerlerine Kameralı Güvenlik Sistemi Kurdurmayanlara Para Cezası Verilecek
- Saray, Çin'e Lezzet Getirdi
- Karamanlı Genç Tarım Müdürü Kazada Hayatını Kaybetti
- Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi: 13 Yaralı
7 OCAK-2692 Emekli Vatandaşımız TOKİ Konutları İçin Müracaat Etti
- Kısacık: “Karaman Anjiyo Yönünden Çok İyi Bir Yere Gelecektir”
-84 Yaşındaki kadın evinde ölü bulundu
- KOP Bölgesi “Yeni Marmara” Olma Yolunda
8 OCAK- Ahmet Ertuğrul’dan, Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Lütfi Elvan’a hayırlı olsun ziyareti
- Yaşama Yol Ver Projesi 2016 Yılında Da Devam Ediyor
- Karaman Ziraat Mühendisleri Odası Seçimi Yapıldı
9 OCAK- Karaman'da 2015'te Kaçak Avdan 133 Kişiye Ceza Kesildi
- Miras Yoluyla Tarım Arazilerinin Devrinde Yeni Dönem Başladı
11 OCAK- Acil Yapılan Anjiyo Sayesinde 4 Hasta Hayata Geri Döndü
-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, temsil ettiğimiz sektör itibarıyla çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi ve onların emek vererek ürettiklerinin işlenip dünya piyasalarında kendilerine yer açabilmesinde basın çalışanlarının katkısının büyük olduğunu söyledi.
- Zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
12 OCAK- Çalışan Gazeteciler, Pazar Kahvaltısında Buluştu
- Karaman Belediyesi Mezbaha Arsası Satacak
- Karaman’da iki köyün ismi değişti
- Karaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ocak ayı olağan toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda mevcut proje ve faaliyetlerin genel durumunun değerlendirilmesinin yanı sıra yeni projeler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
13 OCAK- Bucakkışla Hes Barajı 14 Ocak’ta Hizmete Giriyor
14 OCAK- Karaman’a yapılacak işçi ve emekli konutları için ihaleye çıkılıyor
- Karaman, gıda denetimlerinde 4. sırada
- Karaman'da istihdamın geliştirilmesi çalıştayı düzenlendi
- Karaman’da 2015 yılında kullandıkları araçlarla drift atan 17 sürücünün ehliyetine el konularak, idari para cezası da yazıldı. 
15 OCAK- Karaman tarihinin en önemli projelerinden biri olan Havaalanı Projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2016 yatırım programına alındı. 
- İlimizde bulunan tornacı ve kaynakçı esnafının uzun süredir beklediği işyeri arsaları sorunu yapılan ihale ile çözüme kavuştu.
16 OCAK- Karaman hızlı tren için gün sayıyor 
- Keleşoğlu Ailesi, Ermenek’e 24 Derslikli Ortaokul Yaptıracak
18 OCAK- Meteoroloji’den Karaman Ve Çevresi İçin Kuvvetli Yağış, Rüzgar Ve Fırtına Uyarısı
- Sertavul Geçidi’nde Ulaşım Güçlükle Sağlanıyor 
19 OCAK- Mevka, 2014-2023 Bölge Planının en önemli eksenlerinden birisi ‘İnsana Yatırım: Bilgi Ve Becerilerini Sürekli Yenileyen, Birlikte Hareket Edebilen, Sağlıklı Bireyler’ için 2016 Yılının İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Down Sendromlu melek insanlarla yaptı.
- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) öğrencilerin illere göre dağılımı belirlendi. Öğrenci dağılımında 2 bin 944 öğrenci ile ilk sırada yer alan Karaman’ı, 2 bin 343 öğrenci ile Konya takip etti. Mersin ise bin 143 öğrenci ile en çok öğrenci gönderen iller arasında üçüncü sırada yer aldı.
20 OCAK- Karaman’da sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Karaman’da da kendisini gösterdi.
- AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, yoğun meclis çalışmalarının yanı sıra Karaman’da seçmenleriyle de bir araya gelmeye devam ediyor. 
- Saray holding bünyesinde faaliyet gösteren Ensar Elektronik Ve Mekanik Endüstri A.Ş. , bugünlerde dünyada bir ilke imza atarak, güneş enerjisi ile çalışan paketleme makinası üzerinde ar-ge faaliyetlerini sürdürüyor.
- Karaman Kent Konseyi’nin; yetim ve parçalanmış aile çocuklarının ruhsal gelişimini sağlamak, başarılı ve sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmak amacıyla başlatmış olduğu "Koç Aile Projesi”, kapsamlı bir toplantı ile eğitim camiasına anlatıldı.
21 OCAK- İlimiz Valisi Murat Koca, ORKÖY çalışmaları kapsamında Yeşildere Tarımsal Kalkınma Kooperatifine alınan iş makinelerinin teslim törenine katıldı. 
- Motorlu bisiklet ve motosikletlerde zorunlu olan koruma başlığı ve koruma gözlüğü kullanma zorunluluğu elektrikli bisikletlere de uygulanacak. Uymayan sürücülere ise 92 lira idari para cezası verilecek.
22 OCAK- Meteoroloji, Cuma gününden Pazar gününe kadar Karaman için yoğun kar yağışı ve soğuk hava uyarısında bulundu.
- Maden Faciasında Savcı Tahliye Talep Etti, Mahkeme Reddetti 
Ermenek ilçesindeki kömür Ocağında 18 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davanın altıncı duruşması yapıldı. 
23 OCAK- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Havayolu halkın yolu dedik. 2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Bunlar, Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı olacak" dedi.
25 OCAK- AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ankara’daki Karamanlı siyasetçi ve bürokratlarla kahvaltıda bir araya geldi. 
- KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine Geçti
26 OCAK- İstiklal savaşımızın kahramanlarından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı şark fatihi büyük kumandan hemşerimiz Kazımkarabekir Paşa ölümünün 68. yıldönümünde doğum yeri olan Kazımkarabekir ilçesinde düzenlenecek törenle anıldı.
- Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Tarama faaliyetleri kapsamında 81 İl arasında 1.oldu.
- Karaman’ın Ayrancı ilçesinde tavşan avlamaya giden ve iki gündür haber alınamayan 16 yaşındaki genci arama çalışmaları sürüyor. 
27 OCAK- Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bilardo antrenörü ve aynı zamanda bilardo sporcu Osman Yılmaz, İstanbul’da gerçekleştirilen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası elemelerini geçerek ilk 20’ye girme başarısı gösterdi.
- İlimizde devam eden kamu yatırımlarının son durumlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılının ilk toplantısını Vali Murat Koca başkanlığında yaptı.
28 OCAK- Karaman’ın Ayrancı ilçesi Yarıkkuyu köyündeki evinden ava gitmek için çıkan 16 yaşındaki İbrahim Tok için yapılan arama kurtarma çalışmalarında 4’üncü gün geride kaldı. 
29 OCAK- TÜİK Türkiye'nin nüfusunu açıkladı. Yapılan istatistiklere göre ülke nüfusu 78 milyon 741 bin 053 kişi, Karaman’ın nüfusu ise 242 bin 196 kişi olarak belirlendi.
- Geçtiğimiz Salı akşamı Ankara’da düzenlenen Anadolu Yayıncıları Derneği tarafından verilen Anadolu Medya Ödülleri törenine katılmak üzere başkente giden gazetemiz kurucusu Medeni Yavuzaslan, bir fırsat yaratarak hemşerilerimiz Milletvekili Recep Şeker ve Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Osman Sağlam’ı makamlarında ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.
- Karamanlı atlet Emine Akan, Turkcell 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonasında Türkiye 6.’sı olarak milli takım kampına girmeye hak kazandı.
30 OCAK- Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret İstatistiklerinden “Karaman İli Dış Ticareti 2015 Aralık” konusunda bir basın bülteni hazırladı.
2015 Aralık ayı itibarıyla Karaman’dan 28,7 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirilirken ihracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre 38,2 milyon dolar ile yüzde 24,8 düşüş gösterdi.
- Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü 2014 ile 2015 yılında polis sorumluluk bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu açıkladı. 
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılında polisin sorumluluk alanında meydana gelen 617 trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken 981 kişide yaralandı. 2015 yılında ise 653 trafik kazası yaşanırken bu kazalarda 8 kişi hayatını kaybederken bin 88 kişi de yaralandı. Bu arada iki yıl içerisinde bin 383 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
- Karaman’da bir otomobil yolun karşı şeridine geçerek çevik kuvvet polisine ait minibüse çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralandı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284