2017'de Larende-Sümer Mahalleleri Hizmete Doyacak

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Larende Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmaları inceledi. Başkan Çalışkan: “Larende, Sümer Mahallelerimiz kısa sürede şehrin en cazibeli bölgelerinden birisi haline gelecek” dedi.

2017'de Larende-Sümer Mahalleleri Hizmete Doyacak

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, beraberindeki Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar ile birlikte Larende Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Çalışkan, Larende Mahallesi Muhtarı İbrahim Şen’in de bulunduğu incelemelerde mahallede yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Mahalle sakinleri ile birlikte bir süre sohbet eden Başkan Çalışkan, Larende-Sümer Mahallelerine yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Doğalgaz, Asfalt-Kaldırım, Larende Alt Geçidi, Hanımlar Lokali, Yağmur Suyu Hatları, 2017’de Tamamlanacak

Önümüzdeki yıl içerisinde birçok yatırım ve hizmetin yapılacağını söyleyen Başkan Çalışkan: “Larende-Sümer Mahallelerimize hayat verecek en önemli proje olan alt geçit projesi çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Larende Mahallemize, kapalı pazarın hemen yanına bir de hanımlar lokali inşa ediyoruz. Bu projede de çalışmalar 2017 yılında başlayacak. Geçtiğimiz yıl yağmur suyu kolektör hatlarını tamamladık. Şimdi Sümer Mahallesi’nden başlamak üzere tüm bu bölgeye yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. Şu anda yağmur suyu hattı çalışmaları başlamış durumda. Ayrıca 2017 yılı içerisinde bu bölgenin tamamına doğalgaz verilecek” dedi.

Larende-Sümer mahallelerindeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından üst yapı çalışmalarının da başlayacağını söyleyen Başkan Çalışkan: “Larende-Sümer Mahallelerimizin ihtiyacı olan sıcak asfalt çalışmaları 2017’de tamamlanacak. Şu anda ekiplerimiz yağışlar öncesinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yıpranan yollarda yama çalışması yürütüyor“ dedi.

Bireysel Sporlar Spor Kompleksi 2017’de Hizmete Girecek

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Bireysel Sporlar İçin Spor Kompleksi projesinde çalışmaların devam ettiğini ve spor salonunun 2017 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Taziye Evi Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Larende Mahallesi’nde hayata geçirilen bir diğer proje ise Taziye Evi. Belediye tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Taziye Evi’nde vatandaşlar misafirlerini ağırlıyor. Taziye evinde tüm hizmetler belediye tarafından ücretsiz sunuluyor.

Larende Kapalı Pazarı

Karaman Belediyesi tarafından bölgeye değer katan bir diğer yatırım ise Larende Kapalı Pazarı. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Tarım ve Gıda fuarının yapıldığı kapalı pazar 2015 yılında tamamlanarak hizmete sunuldu.

Larende Semt Spor Sahası Tamamlandı

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Larende Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan semt spor sahasını da inceledi. Spor sahasında oynayan çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Çalışkan: “Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Onların en iyi şartlarda yaşamaları, kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için semt spor sahaları yaptık” dedi.

Larende-Sümer Mahalleleri Doğalgaza Kavuştu

Ulaşım, yatırım ve hizmet noktasında yıllardır şehirden kopuk bir yaşam süren Larende-Sümer Mahallelerinin son 2-3 yıl içerisinde yapılan çalışmalarla değer kazandığını ifade eden Başkan Çalışkan: “Geçtiğimiz yıl yaptığımız girişimler sayesinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız doğalgaza kavuştu. Şu anda bu bölgenin yarısından fazlasına doğalgaz verildi. İnşallah 2017 yılı sonlarına kadar mahallenin tamamına doğalgaz hizmeti verilecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284