2019 Yılının İlk Koordinasyon Kurulunda Yatırımlar Değerlendirildi

İl genelinde yürütülen kamu yatırımları ile birlikte ortaya çıkan sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerilerin ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirildi.

2019 Yılının İlk Koordinasyon Kurulunda Yatırımlar Değerlendirildi

30 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve 2019 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Vekili Yıldıray Malkaç, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında konuşan Vali Fahri Meral, İlimiz genelinde yapılan yatırımların değerlendirileceği koordinasyon kurulu toplantısının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. Vali Meral “İl yatırımlarının son durumu hakkında açıklamalarda bulunduğu konuşmasının devamında, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle mahalli idarelerinde yatırımları dâhil olmak üzere toplam 355 adet proje üzerinde çalışıldığını belirterek, bu projelerinin toplam tutarının 3 milyar 819 milyon 906 bin 090 Türk Lirası olarak gerçekleştiğini ifade etti. 355 adet projeden 161 adet projenin tamamlandığını belirten Vali Meral, bu süreçte 142 projenin ise devam ettiğini, 38 projeye ise henüz başlanmadığını söyledi. Projelerin hayata geçirilmesi sürecinde yüzde 70 fiziki gerçekleşme yaşandığını ifade eden Vali Meral, dönem sonu itibariyle 830 milyon 097 bin 057 Türk Lirası harcama yapıldığını dile getirdi. 
Gerçekleştirilen toplantının devamında yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri tek tek söz alarak 2018 yılı içerisinde İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden projelere ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiler.
2019 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısı soru cevap kısmının ardından dilek ve temennilerle sona erdi.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 12:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemseri
Hemseri - 5 yıl Önce

Neymiş ya şu 3 milyar küsür TL'nin gittiği "başarılı" projeler deseler de biz de bilsek!!!

Hemseri
Hemseri - 5 yıl Önce

Bunlar başka bi Karaman'dan bahsediyolar heralde! Nerde 3,8 milyar harcanan projeler nelermiş onlar anlatin hele de biz de bilelim! Yoksa Hava alanı yapıldı da bizim mi haberimiz yok? Kandırmayın milleti...

SIRADAKİ HABER

banner284