206 Bin Kadina Maas Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin baslattigi esi vefat etmis kadinlar için verilen 250 TL’lik maas yardimi rekor seviyeye ulasti.

206 Bin Kadina Maas Müjdesi

Bu yil subat ayinda baslatilan projede bugüne kadar 206 bin 309 dul kadina maas yardimi yapildi. Devletin esi vefat etmis kadinlara yaptigi yardim projesi meyvesini vermeye basladi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin kadinlarin yoksulluktan daha fazla etkilendigi gerçeginden yola çikarak Bogaziçi Üniversitesi isbirligi ile baslattigi projede maas verilen dul kadin sayisi 206 bin 309’a ulasti. 9 ayda rekor seviyede basvuru yapilirken aylik 250 TL olarak yapilan yardim kadinlarin derdine derman oldu. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarindaki (SYDV) mütevelli heyeti, esi vefat eden kadinlarin maas basvurularini degerlendirdi. Sosyal Yardimlasma Bilgi Iletisim Sistemleri (SOYBIS) üzerinden yapilan çapraz kontrollerde, bu kisilerin herhangi bir yardim alip almadiklari tespit edildi.
HEYET KONTROL EDIYOR
Yardim almayanlara 250 lira maas baglandi. Bu maaslar Ziraat Bankasi ve PTT’den tahsil edildi. Basvurular, bir dilekçeyle il ve ilçelerdeki sosyal yardimlasma dayanisma vakiflarina yapilabiliyor. Burada alinan talebin ardindan kadinlarin evlerine ziyaretler gerçeklestiriliyor. Komsularindan basvuru yapan kisi hakkinda bilgiler aliniyor. Ardindan ilgili fonda biriken 200 milyon liralik kaynaktan maaslar baglaniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284