20.Anadolu Odalari Platformu Toplantilari Sona Erdi

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi`nin dönem baskanligini yaptigi “20. Anadolu Odalari Platformu” toplantisi Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi`nin ev sahipliginde Ermenek ilçesinde yapildi.

20.Anadolu Odalari Platformu Toplantilari Sona Erdi

Toplanti öncesi Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler, sirasiyla Ermenek sehitligi, kaymakamlik ve belediyeyi ziyaret etti. Heyet daha sonra toplantinin yapilacagi otele geçti. Toplantiya Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi Baskani Mehmet Okkali ile Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi Baskani Rifat Karaulu da katildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida bir önceki toplantida alinan kararlar görüsülerek deklare edildi.
Toplantida konusan Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskan Vekili ve Muhasip Umut Aydin yaptigi konusmada, “Ermenek’te Odamiz adina bir organizasyon hayalime Karaman SMMMO Oda Yöneticilerimiz ve Anadolu Odalarimizin degerli baskanlarinin kabulü ile bu onuru bize yasattiginiz için tesekkür ederim. Ermenek çevresindeki eserlerden elde edilen bilgilere göre kentin yaklasik 5000 Yillik geçmise sahip oldugu ortaya çikmistir. Toroslar üzerindeki ilçe ve çevrenin cografi özelligi sayesinde korunma, barinma ve avlanmaya çok müsait olmasi nedeniyle tarih öncesi çaglardan bu yana insanlar için yerlesim yeri oldugu bilinmektedir. Karamanlilar Anadolu’ya Orta Asya’dan 10.000 çadir ile gelmislerdir. Oguzlarin Avsar boyundandir. Ilk etapta kislari Iran’da yazlari Sivas’ta konargöçer bir hayat sürerken Selçuklu sultaninin istegi üzerine Ermenek Mut ve Gülnar Kalelerini Bizans’tan kalma halklardan alarak bu cografyaya yerlesmisler ve ilk baskent Ermenek olmustur. Ilçemizde kömür madenciligi yani sira son yillarda turizm de hizla gelismektedir. Tarim ürünlerimiz elma kiraz ve cevizdir. Ilçemiz üzerinden Alanya’ya ulasim açilmakta olan son tünellerin bitimi ile Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli geçit olacaktir. Ilçemiz ile Alanya arasi 120 km’dir. Ilçemizde malumunuz maden ocagi faciasiyla Türkiye gündemine gelmistir. Ocakta 18 can kaybinin gerçeklestigi facia sonrasinda ekonomi ciddi sikinti içine girmistir. O günden bu güne bin 500 istihdam kaybi, 26.000.000 ücret kaybi, 6.750.000 SGK Prim kaybi, 2.000.000 KDV kaybi gerçeklesmistir. Katilimci illerin oda baskanlari ve yöneticileri ile Oda baskanimiz Rifat Karaulu ve bu toplantinin alt yapisinda emegi geçen Oda sekreterimiz Cengiz Ünver’e tesekkür ediyorum” dedi.
Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Rifat Karaulu ‘da, toplantinin Karaman’da, özellikle de Ermenek’te yapilmasindan duygu memnuniyeti dile getirerek, “Dönem baskanligini yürüten Ankara Odasi’nin degerli yöneticileri basta olmak üzere tüm katilimci oda baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Bu toplantinin Ermenek’te yapilmasi bizim için büyük önem tasiyor. Iyi ki geldiniz. Meslegimizin ve meslektaslarimizin sorunlarinin masaya yatirilacagi bu toplantinin hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.
Mevzuat ve güncel konularin görüsüldügü toplanti dilek ve temenniler ile sona erdi. Toplanti sonunda serbest muhasebeci mali müsavirler Ermenek Baraj Gölü gezisine katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284