23 Nisan’da Çocuklar Duygularını Resimlere Yansıttı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Genç Eğitimciler Öğrenci Topluluğu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ‘Dünyada Çocuk Olmak’ konulu resim yarışması düzenlendi.

23 Nisan’da Çocuklar Duygularını Resimlere Yansıttı

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak KMÜ tanıtım filmi izlendi ve ardından Topluluk Başkanı Oğuz Merter günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yaptı.

‘Bu aziz vatanın bütünlüğü ve geleceği sevdanız olsun’

Topluluk başkanının ardından söz alan Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nesip Aktan, “Bağımsızlık ve hürriyet uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, canları pahasına, yurdumuzu işgal eden düşmanlarla mücadele eden aziz milletimizin hür iradesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Atatürk, milletimiz için değeri büyük olan bu günü millet egemenliğini ilelebet koruyacak ve bu emanete sahip çıkacak olan çocuklarımıza armağan etmiştir.” diyerek tarihe ve çocukların önemine vurgu yaptı.

Konuşmasının devamında, çocuklara hitaben Aktan, “Herşeyin en güzeline layık olan sevgili yavrularımız; okuyan, araştıran, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi en etkili ve yararlı şekilde kullanan, kendine güvenen ve kendini özgürce ifade eden bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe öncelikle aileniz, milletiniz ve insanlık için birer kazanım olacaksınız. Bu aziz vatanın bütünlüğü ve geleceği sevdanız olsun. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından, Karaman il merkezindeki okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen, doksan resmin yarıştığı ödül törenine geçildi. Törende her üç grubun birincileri Birce Keser (okul öncesi), Doğa Çakır (ilkokul) ve Nisanur Akpınar'a (ortaokul) ödüllerini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül verirken ikinci olan Zeynep Özyurt (okul öncesi), Nihal Zeren Uğurlukoç (ilkokul) ve Dilek Urhan'a (ortaokul) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, üçüncüler Elif Topal (okul öncesi), Gülsüm Melike Özçalık (ilkokul) ve Rabia Dilay Başar'a (ortaokul) ise Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nesip Aktan verdi.

Programın devamında 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı barkovizyonu izlendi ve KMÜ Uygulamalı Anaokulu Öğrencisi Elif Eylül Tuncer “Bizim Bayramımız” adlı şiiri seslendirdi. Uygulamalı Anaokulu'nun diğer minikleri ise izleyenlere renkli bir gösteri sundular. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284