24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlandi

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Basögretmenlik unvaninin verildigi gün olan ve her yil ülkemizde 24 Kasim’da kutlanan Ögretmenler Günü ilimizde de çesitli etkinliklerle kutlandi.

24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlandi

Ilk tören Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk konulmasi, saygi durusu ve Istiklal marsimizin okunmasinin ardindan Piri Reis Kültür Merkezi’ne geçilerek burada Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ögrencileri tarafindan hazirlanan resimlerin bulundugu serginin Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan açilisi yapildi. Serginin gezilmesinin ardindan Konferans Salonundaki programa geçildi.
Programa Vali Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Baskan Vekili Fatih Türedi, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Sedat Yildirim, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’un günün anlam ve önemini belirten konusmasinin ardindan Ögretmenler Günü nedeniyle düzenlenen “ Ögretmenim” konulu siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere protokol üyeleri tarafindan ödülleri verildi.
Adayligi kalkan ögretmenlerin yemin törenin ardindan, emekliye ayrilan ögretmenlere hizmet seref belgeleri Vali Murat Koca tarafindan verildi. Piri Reis Kültür Merkezindeki etkinlikler Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosunun seslendirdigi birbirinden güzel eserlerle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284