25 Bin Genç Çanakkale’de Bulusacak

Çanakkale Zaferi’nde destanlasan ve tarihe sigmayan kahramanliklariyla anilan 57. Piyade Alayi Sehitleri, 25 Nisan’da düzenlenecek Vefa Yürüyüsü ile anilacak.

 25 Bin Genç Çanakkale’de Bulusacak

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen ve Çanakkale Savasi’ndaki kahramanliklariyla destanlasan 57. Piyade Alayi sehitleri basta olmak üzere tüm Çanakkale sehitlerini anmak için her yil oldugu gibi bu sene de 25 Nisan’da Vefa Yürüyüsü düzenlenecek.

24 Nisan’da bulunduklari kentlerden Çanakkale’ye gidecek olan 25 bin gence, yolculuk ve program boyunca gençlik liderleri ve görevli ögretmenler eslik edecek.
Çanakkale Savasi sirasinda henüz mezun olmadan cepheye giden ve tamamina yakini sehit düsen Erzurum Lisesi, Kayseri Lisesi, Izmir Lisesi ve Galatasaray Lisesi’nden de 40’ar ögrenci programa katilacak.
4 bini Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan ögrenciler olmak üzere toplam 7 bin üniversite ve lise ögrencisi ile Osmanli tebaasi ülkelerden gelecek gençler ve bu ükelerin Türkiye’de egitim alan gençleri olmak üzere 12 bin genç, Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde programa katilacak.
Ayni zamanda Izcilik Federasyonu, çesitli sivil toplum kuruluslari ve askeri okullardan da katilacak olan 13 bin genç ile toplam 25 bin genç bir araya gelecek.
Kur’an-i Kerim tevhidi ile baslayacak programda Mehmet Akif Ersoy’un siirleri okunacak, tiyatral gösterilere yer verilecek, ilahi ve ezgiler dinletilecek. Katilimci gençler, Gençlik ve Spor Bakani Akif Çagatay Kiliç’in baslatacagi yürüyüsün ardindan Conkbayiri’na varacak. Program, mehteran gösterisiyle son bulacak.
Dünya rekortmeni dalis sporcumuz Sahika Ercümen de 25 Nisan’da Baris Dalisi ve uygun bir tarihte de rekor dalisi gerçeklestirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284