27 Ocak Son Tarih

Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi’ kapsaminda hazirlanan ‘Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi Programi’ 14 Aralik 2013 tarihi ve 28851 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi.

27 Ocak Son Tarih

 Hibe desteginden faydalanmak isteyen üreticiler basvurularini, Bakanlik internet sitesi üzerindeki elektronik sistem üzerinden girislerini yaparak projeleri ile birlikte 27 Ocak Pazartesi gününe kadar Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlüklerine yapabilecek.
Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürlügünden konu hakkinda yapilan açiklamada, “Bakanligimizin Çiftçi Kayit Sistemi’ne veya Bakanlik tarafindan olusturulmus diger kayit sistemlerine kayitli gerçek ve tüzel kisilerden hibe programina basvuru yapmak isteyen Karaman’li yatirimcilarin projeleriyle birlikte 27 Ocak 2014 tarihine kadar Il Müdürlügüne gelerek basvuruda bulunmalari gerekmektedir. Tarimsal ürünlerin islenmesi-depolanmasi ve paketlenmesine yönelik yatirim tesislerinin yapimi, alternatif enerji kaynaklari kullanilan yeni seralarin yapimi, tarima dayali yatirim tesislerinde kullanilmak üzere alternatif enerji üretim tesislerinin yapimi, koyun-keçi ve manda yetistiriciligine iliskin sabit yatirim projeleri bu kapsamda desteklenebilecektir. Bakanligimiz ekonomik yatirimlar için gerçek kisi basvurularinda 300 bin liraya kadar, tüzel kisi basvurularinda ise 800 bin liraya kadar olan yatirimlarin yüzde 50’si desteklenecektir. Destekleme kapsaminda yatirim projelerinin tamamlanma tarihi ise 1 Aralik 2014 olarak belirlenmistir. Hibe desteginden faydalanmak isteyen üreticilerimiz ayrintili bilgiye, //www.karamangth.gov.tr internet adresinden ulasabileceklerdir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284