3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Vali Fahri Meral, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi, Karaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Eğitim Anaokulu, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Karaman Kent Konseyi ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezlerinin birlikte düzenlediği programa katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören programa; Vali Meral ve hanımefendi Zehra Meral, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire ve okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde 15 Temmuz Konferans Salonu girişinde yer alan mehteran takımının seslendirdiği müzik dinletisine bir süre eşlik eden Vali Meral, öğrenciler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Saygı duruşu ve öğrencilerin işaret diliyle çevirisini yaptığı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve “Yapacaklarımız sınırlı ama ufkumuz geniş” sloganıyla hareket eden engelli öğrencilerin sergilediği birbirinden güzel etkinlik, tiyatro ve gösteriler ile devam etti.

Programda Özel Eğitim Anaokulu öğrencilerinin “Şen Gemiciler”, Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğretmenleri ve öğrencilerinin birlikte hazırladıkları “Farecikler” adlı gösterisi ile “Çocuğun Düşü” adlı sinevizyon gösterisi, Özel Babaoğlu Kolejinin koro çalışması, KMÜ Engelli ve Bakım Rehabilitasyon Tiyatro gösterisi ve Ermenek Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin ritim grubu ve tiyatro gurubunun gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Minik öğrencilerin sahne gösterisi ve plaket takdimiyle devam eden programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçenler ile İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na, Vali Meral tarafından plaketleri verdi.

Vali Meral, salon çıkışında engelli öğrenciler ve velileri ile yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.  Ailelerin ve engellilerin yaşadıkları sevince ve mutluluklarına ortak olan Meral ailesi günün anısına vatandaşlarla da sık sık fotoğraf çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284