3 Milyon 22 Bin Liralik Tesvik Verecekler

Karaman Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi, 29 Mart’ta yapilan genel kurul sonunda yeni yönetimini belirledi.

 3 Milyon 22 Bin Liralik Tesvik Verecekler

14 yil önce kurulan Birlik Baskanligina seçilen Veteriner Hekim Hasan Tatlipinar, birligin kurulus amacinin hayvan irklarini islah etmek ve ayni zamanda devlet tarafindan üreticilere verilen tesvikleri düzenli bir sekilde dagitmak oldugunu belirterek, “Birligimizin aktif olarak bin 200 üyesi bulunuyor. Suni tohumlama yapiyoruz. Islah ile çalismalar yapiyoruz. Yeni projelerimiz var. Bunlarin basinda egitim geliyor. Hijyenik süt elde edebilmek için üretimin ilk ayagi olan çiftçilerimize egitim veriyoruz. Nisan ayi sonu itibariyle Birligimize üye üreticilerimize 3 milyon 22 bin 427 liralik anaç sigir destegi tesviki verecegiz” dedi.

Tatlipinar, Karaman’da günlük 200 ton süt üretimi yapildigini, hedeflerinin 4 yilin sonunda bu miktari iki katin üstüne çikarmayi hedeflediklerini belirtti.
Karaman Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi’nin yeni Yönetim Kurulu su isimlerden olustu. Celal Akgün,  Abdullah Daldal, Mehmet Aydinli, Mehmet Güven, Bayram Er, Abdullah Çelikkol ve Denetleme Kurulundan Metin Selek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284