30 Yili Asan Soruna Nester Vuruluyor

Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Ocak ayi içerisinde ziyaret ettigi Madensehri köyünde yaptigi açiklamada, yeni köy yerlesim alani için Il Özel Idaresine 800.000 TL. kaynak aktarildigini belirtmisti.

30 Yili Asan Soruna Nester Vuruluyor
1976 yilinda arkeolojik sit alani ilan edilen köyün yeni bir yerlesim alanina tasinmasina karar verilmis, geçen bu süreçte konu bir türlü çözüme kavusturulamamisti. Söz konusu çalismanin yapilabilmesi için gerekli olan maddi kaynagin Maliye Bakanligi ile yapilan görüsmeler neticesinde saglandiginin müjdesini veren Lütfi Elvan, Il Özel Idaresine aktarilan kaynagin Madensehri’nin yeni yerlesim alanina kavusturulmasina harcanacagini söyledi.
Elvan, bu konuda Il Özel Idaresince köylü vatandaslarla bilgilendirme toplantisi yapildigini, yer tespiti yapildigini ve kamulastirmanin hizli yürümesi için arazi sahiplariyle görüsmeler yapildigini da sözleri ekledi.
Son olarak Il Genel Meclisinin önceki gün yapilan toplantisinda Madensehri köyünün yeni yerlesim alaninin tespitine yönelik Kamulastirma kararinin yapilabilmesi için encümene yetki verildigini de belirten Elvan, kamulastirmanin akabinde sözkonusu yerin köy tüzel kisiligine devredilecegini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284