4-6 Yas Grubu Kur’an Kursu Ögrencileri Ilk Yariyi Basariyla Tamamladi

Ilimiz Merkez Müftü Ilhan Aydin Kur’an kursunda 2014–2015 egitim döneminde açilan 4-6 yas gurubuna yönelik Kur’an kursu yariyil tatiline sevinçle girdi.

4-6 Yas Grubu Kur’an Kursu Ögrencileri Ilk Yariyi Basariyla Tamamladi

Türkiye Diyanet Vakfi Karaman subesi tarafindan dizayn edilen Kur’an kursu 4-6 yas gurubuna yönelik olarak il Müftüsü Nuri Degirmenci’nin gayretleri ile açildi.
Lavabolari, tuvaletleri özel olarak yaptirilan, Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan hazirlanan Kur’an ögretim setinden Kur’an egitim gören minik ögrencilerimiz, oyuncak setlerinin yanisira masa ve sandalyeleri 4-6 yas gurubuna uygun dizayn edildi. 4-6 yas Kur’an kurs ögreticisi Tuba Karaali nin gözetiminde egitim veriyor.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci, “Bu kursumuz toplumda ortaya çikan çok önemli bir ihtiyaci karsilamak üzere açilmistir. Burada minik yavrularimiza, Diyanet Isleri Baskanliginin hazirladigi müfredat çerçevesinde; Kur'an-i Kerim ve Temel Dini Bilgiler ögretilecek ve çocuklarin manevi gelisiminde etkili olan degerler egitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarimiz küçük yaslarda Kuran-i Kerim okumayi, Kur’an-i sevmeyi, Islam’in temel prensiplerini ve bir Müslüman’in ahlak ve edep kurallarini uygulamali olarak ögreneceklerdir.
Bunun yani sira çocuklar, sosyal ve fiziksel gelisimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelismis, saygili, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetiseceklerdir” dedi.
3 katli Kur’an Kursunda minik ögrenciler için 1 adet sinif, 1 oyun salonu, ögretici odasi ve mutfak bulundugunu, her seyin miniklere göre dizayn edildigini belirten Müftü Degirmenci, “Bu kursumuz Türkiye Diyanet Vakfi Karaman Subesi tarafindan yaptirilmistir. Ayrica Müftü Ilhan Aydin Kur’an kursunda 1 adet Görme engelliler sinifi da egitim vermektedir. Braille alfabesinde egitim veren Kur’an Kursu da Refie Eren ve 2 adet ögretici gözetiminde özel olarak hazirlanmis amalar için elif cüzü ve Kur’an-i kerimle egitim görmektedirler” diye konustu.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci ve Müftü Yardimcisi Ali Abay Müftü Ilhan Aydin Kur’an kursunu ziyaret ederek Kurs yöneticisi Senem Ceranoglu’ndan bilgi aldi. 4-6 yas gurubu sinifini ziyaret ederek minik ögrencilere birinci dönem Basari Belgelerini verdiler. Ayrica ve görme engelliler sinifini ziyaret ederek ögrencileri bu azimlerinden dolayi tebrik ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284