5 TL ile 50 TL`nin Renkleri Degisiyor

Merkez Bankasi iki banknotun renklerinin farkli olmasini saglayacak bir çalisma yapiyor.

5 TL ile 50 TL`nin Renkleri Degisiyor

5 ile 50 lira arasindaki benzerlik sebebiyle alisverislerde hem tüketiciler hem de esnaflar magduriyet yasayabiliyor. Merkez Bankasi bu sikintiyi gidermek için iki banknotun renklerinin farkli olmasini saglayacak bir çalisma yapiyor.
Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Merkez Bankasi baskanligi koltuguna geçen yil nisan ayinda oturan Erdem Basçi, TL banknotlardaki ilk degisikligini yapti.
Daha önce baskan yardimcisi olarak banknotlarda imzasi bulunan Basçi, 100, 20 ve 10 TL'nin üzerine imzasini atti. Baskan yardimcisi olarak ise yeni emisyon grubunda 10 ve 100 liranin üzerinde Necati Sahin'in, 20 liranin üzerinde ise Murat Çetinkaya'nin imzasi olacak. Yeni tertip banknotlar pazartesi gününden itibaren tedavüle verilecek.
200 TL, 50 TL ve 5 TL banknotlara iliskin çalismalar devam ederken bu kapsamda paradaki renk benzerligine de son verilmesi üzerinde duruluyor. Banka yetkililerinden edinilen bilgilere göre yeni emisyonda 5 lira ve 50 lira arasindaki renk benzerligine de son verilmesi planlaniyor.
Henüz netlik kazanmamakla birlikte 5 TL ve 50 TL'nin renkleri farkli olacak. Söz konusu banknotlar imzalar disinda boyutlari, ön ve arka yüz kompozisyonlari ile genel nitelik ve görünümleri bakimindan birinci tertipleriyle ayni olacak. Birinci ve ikinci banknotlar birlikte tedavülde olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284