55 Yasindaki Engelli Ressamdan Sergi

Ilimiz Valisi Murat Koca, bazi ziyaretler için gittigi Ayranci ilçesinde ortopedik engelli Necibe Güngör`ün yaptigi lavi tarzi resim sergisini gezdi.

 55 Yasindaki Engelli Ressamdan Sergi

Ayranci ilçesinde yasayan Necibe Güngör (55) ilkokul ögrenciligi yillarinda ilgi duydugu resim sanatini, simdilerde yaptigi yagli boya ve lavi resimlerini ilçe halkiyla paylasiyor. Küçük yaslardan itibaren insan ve insan iliskileri konusunda gözlemledigi tecrübeleri tablolara aktaran Güngör, hayatta hiçbir seyin insanin sevdigi isi yapmasina engel olamayacagini belirtti.

Hayatta en önemli seyin bedenimizde bulunan engelleri kabul ederek, içinde bulundugumuz sartlari daha iyi hale getirebilmeye çalismak oldugunu ifade eden Güngör, kendisini çocuklugundan beri resim yapmaya adadigini, sadece Adana'da ilkokul zamanlarinda kursa gittigini söyledi.
Ailesiyle birlikte Ayranci ilçesinde yasamaya basladiktan sonra halk egitim merkezini gezen Necibe Güngör, Ayranci Kaymakamligi ve Halk Egitim Merkezi ögretmenlerinin tesvikiyle ara vermek zorunda kaldigi resim sanatina tekrar döndü.
Ayranci Halk Egitim Merkezi binasinin modernligi ve engelli vatandaslarin da düsünülerek yapilmis olmasindan dolayi hiçbir zorluk yasamayan Güngör, Ayranci ilçesine yerlestikten sonra bes yildir kendini resimlere verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284