559 Belediye Köy Olacak

TBMM Baskanligi`na sunulan tasariyla 56 milyon kisi, büyüksehir belediye sinirlari içinde yer alacak. Tasari 29 il özel idaresi, 1591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kisiliginin sona ermesini öngörüyor.

559 Belediye Köy Olacak
559 BELEDIYE KÖY OLACAK
Tüzel kisilikleri kaldirilan belediye ve köyler mevcut personeli, tasinir ve tasinmaz mallari, is makineleri ve diger araçlari, borç ve alacaklarini kanunun yürürlüge girdigi tarihten itibaren 1 ay içerisinde ilçe belediyelerine bildirmek zorunda olacak.
Personel ve mallar büyüksehir belediyelerine devredilecek. Kapatilan il belediyesinin mallari ise büyüksehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasinda paylastirilacak.
Kanun ile tüzel kisiligi kaldirilan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy koruculari halen görev yaptiklari yerlerde görev yapmaya devam edecekler. Kendilerine taninan haklardan aynen yararlanmayi sürdürecekler.
Türkiye Istatistik Kurumu tarafindan 2011 yili adrese dayali nüfus kayit sistemine göre nüfusu 2 binin altinda olan 559 belediye ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere köye dönüstürülecek. Bu belediyelerin personel, mal, borç ve alacaklari il özel idaresine devredilecek.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284