740. Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin 740. Yıldönümü Karaman’da coşkuyla kutlandı.

740. Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 740.’sı kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak, Hz. Mevlana ve Hz. Yunus'a Sevgi yürüyüşü yapıldı ve ardından kutlama komitesi tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Mehter eşliğinde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi meydanından başlayarak Cumhuriyet Parkında sona eren Hz. Mevlana ve Hz. Yunus'a Sevgi yürüyüşüne Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Bakan Lütfi Elvan, Vali Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karaman Tarihi Kitabı Tanıtıldı

Törenin ardından 740. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri anısına Karaman Belediyesi tarafından hazırlatılan “İlçe, Belde ve Köyleri ile Karaman Tarihi” isimli kitabın tanıtım kokteyli yapıldı.

Kitabın tanıtım sunumundan sonra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek günün anısına Bakan Elvan’a kitabın ilk baskısını hediye etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemşeri
Hemşeri - 7 yıl Önce

Yahu mehter ne alaka?? Mehter bir Osmanlı simgesidir ve Karamanoğlu beyliğini yakıp yıkan ve insanlarını da çoluk çocuk demeden katleden Osmanlının ta kendisidir! Yazıklar olsun atalarımızın kemiklerini sızlattınız.

SIRADAKİ HABER

banner284