7.Türkiye Muhasebe Forumu Samsun’da Yapildi

7. Türkiye Muhasebe Forumu 4-5 Mayis 2012 tarihlerinde Samsun’ da yapildi. Forumun ana temasi “Yeni Muhasebe ve Denetim Düzeninde TÜRMOB’ un Rolü” olarak belirlendi. Foruma ilimizi temsilen Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Sekreteri Umut Aydin, Sevki Karci, Celal Bal, Mustafa Kutlu ve Hamit Isler katildi.

7.Türkiye Muhasebe Forumu Samsun’da Yapildi
Türkiye genelinden yaklasik 2 bin YMM ve Mali Müsavirin katildigi Foruma ayni zamanda konusmaci olarak hemserimiz olan Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu Baskani Seyit Ahmet Bas, TÜRMOB Genel Baskani Nail Sanli, TÜRMOB eski Baskani Masum Türker, konu hakkinda akademisyenler ve Samsun ili Bürokratlari ile yine Samsunlu olan Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç katildi.
Türmob Genel Baskani Nail Sanli açilis konusmasinda, geçen kasim ayinda yürürlüge giren 660 sayili Kanun Hükmünde Kararname'yi TÜRMOB olarak olumlu karsiladiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:
"660 sayili Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumu'nun Teskilat ve Görevleri Hakkindaki Kanun Hükmünde Kararname, meslegimiz açisindan önemli düzenlemeleri getiren bir gelisme olmustur. Bu kararname, muhasebe ve denetim standartlari ile kamu gözetiminde olmak üzere üç temel konu üzerinde düzenleme getiren ve bu alanda tek yetkili otorite kurulmasini amaçlayan özellik tasimakta. Bu açidan bakildiginda bagimsiz denetim alanindaki parçanin, çok basli ya da bölüntülenmis olarak ifade ettigimiz yapinin sona ermesi nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname sevindirici bir gelisme olarak degerlendirilmelidir. Meslek mensuplarimizi yillardir sikinti içine sokan çok basli yapi ortadan kalkmakta, bagimsiz denetim alaninda tek basli bir yapiya geçis saglanmaktadir."
Ayrica Mali Müsavirleri yakindan ilgilendiren birçok konuda görüs alisverisinde bulunulan Forumda eksikleri görülen konular hakkinda ilgili Kurumlardan istek ve taleplerde bulunuldu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284