8 Mart Kadınlar Emekçi Günümüz Kutlu Olsun!

Kadınlar günü çay partileri ve eğlence törenleri değil aksine sorgulama, hesap sorma, hakkını arama ve kaybedilmiş haklarını geri alma günüdür.

8 Mart Kadınlar Emekçi Günümüz Kutlu Olsun!

Kadın kimliğinin zamanla küçültülerek yok edilmesine karşı kimliğini geri kazanma, kadınların hak ve hukuk mücadelesidir. Bunların arasında örnek; çalışma hakkı, eğitim hakkı, erkek meslektaşları ile aynı maaşı alma hakkı, sokakta istediği saatte dolaşabilme seyahat etme hakkı, istediği adamla istediği yaşta evlenme hakkı, boşanma hakkı, yalnız yaşama hakkı, çocuk doğurma veya doğurmama hakkı, gülme ve mutlu olma hakkı, düşünce özgürlüğü hakkı, soyisim hakkı, karar mekanizmalarında olma hakkı, seçme seçilme hakkı..
Ne hikmetse ülkemde Kadınların hak hukuk mücadelesinde ağır bir sükunet hakim. Türkiye’de ki kadınlarımızın her geçen gün yaşam alanları daraltılırken, kadına şiddet, kadına cinayet, kadına tecavüz hatta çocuklara cinsel taciz ve tecavüzler artarken sessiz kalmamız bizim ve gelecekteki çocuklarımız için nasıl bir kapalı, karanlık bir toplum hazırladığımızın farkındamıyız acaba?
Sükutun da sesi var ama onu anlayacak yürek lazım demiş Şemsi Tebrizi.
Bu alanda erkek toplumumuzun ve siyasetçilerimizin sorumluluğu yok mudur?
8 Mart günü, Kadınların haklarını ellerinden alan erkek mekanizmasına kendilerinin nerden geldiklerini, dünyaya nasıl ve kimler tarafından getirildiklerini, kimler tarafından yetiştirildiklerini, ana sütü ile beslendiklerini ve varlıklarının yegane sebebi Anaları, Kadınlar olduklarını da hatırlatma günüdür. Bugün bir erkek Babalık duygularını tadabiliyorsa onuda bir Kadına borçludur. Erkekler Kadınların manevi haklarını ne bu dünyada ne de öbür dünyada ödeyemezler. Kadınsız bir Erkek toplumu düşünülebilinir mi?
Yüce yaratıcımız Allahtan sonra gelen 2. Yaratıcı Tanrıçalar Kadınlardır.
Aksini inkar eden canlı kendi varlığını da inkar etmiş olur.. Bu da böyle biline….
50 yıllık gurbetçi bir vatansever olarak yegane Temennim; Türkiye’de kadın, genç, erkekler olarak birlik beraberlik içersinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize verdiği haklara, demokrasiye ve Cumhuriyetimizi güçlü kılan Milli ve Dini bayramlarımıza sahip çıkalım; 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 8 Mart Kadınlar ve Erkekler Emekçiler günü, 1 Mayıs İşçi Bayramları, Anneler günü, Babalar günü ve doğum günleri kutlansın, kutlattırılsın...
Her gününüz Bayram tadında ve bayram havasında olması dileğimle..
Aliye Erkonukseven
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284