8 Tesisin Temeli Atıldı. Tesislerin Yatırım Bedeli 120 Milyon Lirayı Buluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Karaman’da düzenlenen merasimde 8 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 8 tesisin toplam yatırım bedeli 120 milyon lirayı buluyor.

8 Tesisin Temeli Atıldı. Tesislerin Yatırım Bedeli 120 Milyon Lirayı Buluyor

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:  “Karaman Anadolu’nun kilidi olan muhteşem bir ilimiz. Burada su altın değerinde. Biz Karaman’ı suyla buluşturmak istiyoruz. 17.034 metre uzunluğundaki Mavi Tünel tamamlandı. Hotamış Depolamasına kadar su geliyor. Artık Karaman Ovası suya doyacak. Konya Ovası Projesi (KOP) unutulmuştu, ilk defa hükümetimiz döneminde hatırlandı. 2003’te Başbakanımızın talimatıyla DSİ’nin tozlu rafları arasından indirdik. 2019 sonuna kadar KOP kapsamındaki bütün projeler tamamlanacak. DSİ artık burada destan yazacak. Hükümet olarak Karaman’a son 15 yılda 11 milyar TL yatırım yaptık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 4,5 milyar TL yatırım yaptık. Karaman’da 27 baraj ve göletle bir rekora imza atacağız. 28 sulama projesini 31 Aralık 2019 saat 16.59’a kadar bitireceğiz. Karaman her şeyin en iyisine layıktır. Her şey millet için.”

Terörü kesinlikle bitireceklerini de vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı ve daha sonrasında da terör hadiselerine karşı duruşunuz için bütün Karamanlılara teşekkür ediyorum. Rabbim milletimizin geleceğini engellemek isteyen FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi hain terör örgütlerinin, hain planlardan bizleri korusun. Onları ve onlara destek veren bütün ülkeleri perişan eylesin.” dedi.

Karaman’a 14 Yatırım Müjdesi

Karamanlı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Karaman’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Karamanlı hemşerilerime 14 yatırımın müjdesini veriyorum. Fidan üretimi, bal ormanı, mesire yerleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, avlak sahalarında çevre düzenleme çalışmalarının yapılması ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 115 milyon lirayı buluyor. Karaman bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’da “Bugün bizim için önemli bir gün. Çünkü 8 önemli tesisin açılışını yapıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın gerçekten Karaman’ımıza sulama alanında çok önemli katkı sağlayacak olan bu tesislerimizin temel atma töreninde sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. İkinci önemi ise bugün 3 Kasım. 15 yıl önce yeter söz milletindir diyerek iktidara geldiğimiz gündür. Onun için biz bugünü çok önemsiyoruz. 3 Kasım’ın pek çok anlamı var. Aslında 3 Kasım hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir demek. 3 Kasım büyüme hamlesi demek. 3 Kasım 2023’e giden yolun açılması demek. Yine 3 kasım dünyada birçok ülkenin gıptayla izlediği dev projelerin hayata geçirilmesi demektir. 3 Kasım üst üste seçim kazanma rekoru demek. 3 Kasım sözde ileri demokrasilere, demokrasi dersi vermek demek. 3 Kasım istikrar demek. 3 Kasım’dan bugüne millet iradesine set vurmak isteyenlere milletimiz izin vermedi. En son 15 Temmuz’da milletimiz destan yazdılar” dedi.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk’da, “Burada temel atıyoruz. Keyifli olacağımız bir gün ama. Ama maalesef dün 8 yiğidimizi kaybettik. Bunun derin üzüntüsünü de burada yaşıyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla minnetle yâd ediyoruz. Tabi Karaman’ımız değerli bakanımızın dediği gibi merkez şehirlerden biri olacak inşallah. Anadolu’nun merkezidir kalbidir Karaman. Tarihin iddialı şehridir. Bağrından birçok bilim adamı ve devlet adamı çıkarmış bir şehirdir. Hem memleketin ve milletin yanında olmuştur. Bize düşen memleketimizin ve devletimizin yanında olan şehirleri daha da güçlendirmek, daha çok geliştirmektir. Biliyorsunuz  Havalanımız 3 Ekim’de ihale edildi. Lojistik merkezimizin ihalesi yapıldı. Bir taraftan serbest bölge işlemleri bitirilmek üzere. Kuzeyden, güneydoğuya bütün karayolu ağlarımız tamamlanmak üzere. İnşallah çok önemli markalar çıkaracaktır Karaman. Gıdada dünyada iddialı şehir olma yolunda da Karaman önemli adımlar atacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile protokol üyeleri butonlara basarak 8 tesisin toplu olarak temelini attı.

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 2 adedi baraj ve sulama, 4 adedi gölet ve sulama, 1 adedi taşkın koruma tesisi ile 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 120 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 10.260 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 5 milyon 290 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 2 adet yerleşim yeri ve 550 dekar zirai alan taşkın zararlarından korunacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Karaman’da düzenlediği merasimde 8 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası, 1 kooperatife destekleme ile 2 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284