81 Ile Tam Donanimli `Gazi Evi` Açilacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi 81 ile Gazi Evleri açacak. Gazi Evleri`nde çatismalarda yaralanan gazilere ve sehit yakinlarina hukuki ve psiko-sosyal destek verilecek, aile yalniz birakilmayacak.

81 Ile Tam Donanimli `Gazi Evi` Açilacak!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi kurum ve kuruluslarin katilimi ve STK'larin destegiyle ''Sehit Yakinlari ve Gazilerle ilgili Hizmet Sunum Modeli Gelistirme Toplantilari'' yapti. Bu toplantilarin ardindan gazi ve sehit yakinlari ile ilgili bir dizi önemli projeler ve çalismalar yapilmasi yönünde karar alindi.
Buna göre öncelikle 81 ile açilacak Gazi Evleri ile gaziler ve sehit yakinlari yalniz birakilmayacak. Gazilere ve sehit yakinlarina psiko-sosyal destegin yaninda hukuki destek de saglanacak.
Yine bu model üzerinden, alaninda uzman Aile Sosyal Destek Programi (ASDEP) ekibinin isbirligi ile önemli hizmetler hayata geçirilecek. Gazilere ve sehit yakinlarina psiko-sosyal destegin yaninda hukuki destek saglanacak. Gazi Evi'nde idari, ilk müdahale, toplum içinde bakim ve destek, hukuki danismanlik birimleri yer alacak. Bu birimler, egitim, kurs faaliyetleri ve sosyal etkinlikler ile gazileri ve sehit yakinlarina tekrar hayata baglayacak.
Yasalarda yer alan sehit yakini ve gaziler ile ilgili kisimlar yeniden gözden geçirilecek. Bu konuda alaninda uzman isimlerden yardim alinacak. Bu kapsamda gazilere ve sehit yakinlarina taninan haklar gelistirilecek. Su an ki mevzuat çalismalari tüm kurum ve kuruluslar ile STK'larin isbirligi ile yeniden düzenlenecek.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284