A. Talat Duru Muhteşem Bir Geceyle Anıldı

İlimizin tanınan ailelerinden, Yunus Emre’nin soyundan gelen Karaman tarihi araştırmacısı, şair-yazar merhum Ahmet Talat Duru’nun anısına hafta sonunda muhteşem bir gece düzenlendi.

A. Talat Duru Muhteşem Bir Geceyle Anıldı

KMÜ 15 Temmuz Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Fahri Meral, eşi Zehra Meral, Bakanlar Kurulu Sekreteri Osman Sağlam, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, KARYAD ve İKEV Yönetim Kurulu üyeleri ile bine yakın kişi katıldı.
Sunuculuğunu meslektaşımız Yasemin Küçükcicibıyık’ın yaptığı program merhum Talat Duru’nun kısa hayat öyküsü ve yayınladığı kitabından Yunus Emre ile ilgili sözlerinin bulunduğu sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türk Sanat Müziği Korosu Şef Hasan Eylen yönetiminde sanat müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdiler.
Gecede ayrıca sözleri merhum Talat Duru’ya ait olan Son Yolculuk adlı şiir, Karamanlı bestekar Hüseyin Soysal tarafından bestelendi ve ilk defa bu gecede besteci Soysal tarafından okundu. Eser büyük beğeni alırken Soysal’ın bu besteyi TRT’ye vereceği öğrenildi.
Gecenin sonunda ise Duru Ailesi tarafından programa emeği geçenlere plaket ve çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nuran Gürşen Karaman
Nuran Gürşen Karaman - 5 yıl Önce

Nur içinde yat Talat abiciğim insanı insan yapan bıraktığı değerlerdir

SIRADAKİ HABER

banner284