AB Fonlari Bölgesel Toplantisi Konya’da Yapildi

Ülkemizin AB katilim öncesi fonlarini daha etkin kullanmasina katkida bulunmak üzere Kalkinma Bakanligi tarafindan organize edilen bölgesel seminerler kapsaminda Türkiye’nin çesitli illerinde 8 Mayis – 20 Haziran 2013 tarihleri arasinda düzenlenmekte olan ‘’Ekonomik ve Sosyal Uyum Alanindaki AB Fonlari’’ konulu seminerlerin sekizincisi Konya Anemon Otel’de gerçeklestirildi.

AB Fonlari Bölgesel Toplantisi Konya’da Yapildi

Konya’da gerçeklesen seminere, Mevlana Kalkinma Ajansi’nin yanisira, Bati Akdeniz ve Ahiler Kalkinma Ajanslarinin isbirligi ile Karaman, Antalya, Burdur, Isparta, Aksaray ve Nigde illerinden de yetkililer katildi.
Avrupa Birligi’nin (AB) aday ülkelere sagladigi IPA olarak da bilinen Katilim Öncesi Mali Yardim Araci’ni tanitmak ve ekonomik ve sosyal uyum alaninda ülkemize saglanan AB fonlarinin daha etkin kullanilmasina katkida bulunmak üzere Kalkinma Bakanligi tarafindan organize edilen bölgesel seminerler Konya Bölgesel Semineri ile devam etmistir. Seminer, AB ve Türkiye tarafindan ortak finanse edilen ve Kalkinma Bakanligi’nin yürüttügü ‘‘Ekonomik ve Sosyal Uyum Politikasinda Kapasitenin Gelistirilmesi Projesi’’ kapsaminda gerçeklestirilmistir.
Mevlana, Bati Akdeniz ve Ahiler Kalkinma Ajanslarin isbirligi ile gerçeklestirilen seminerde, mevcut Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPA) kapsamindaki fon uygulamalarinin yani sira 2014-2020 (IPA II) döneminde ülkemize tahsis edilecek AB fonlarinin kullanimina yönelik hazirliklar konusunda da bilgilendirme yapilmistir.
Seminerde, Kalkinma Bakanligi ve Avrupa Birligi Bakanligi’nin yani sira, IPA kapsaminda Program Otoritesi olarak görev yapmakta olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi yetkilileri tarafindan sunumlar yapilmistir.
Sunumlarda, Kalkinma Bakanligi, ülkemizin AB’ye Ekonomik ve Sosyal Uyumunu, Avrupa Birligi Bakanligi, Türkiye-AB Mali Isbirligi ve IPA’yi anlatirken; Bölgesel Rekabet Edebilirlik, Çevre, Ulastirma ve Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programlarina iliskin bilgi ise Program Otoritesi Bakanliklar tarafindan verilmistir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284