Acılı Babanın Yardım Feryadı

Karaman’da ilk eşini trafik kazasında, ikinci eşini de zatürre hastalığından kaybeden acılı baba biri 7 aylık olmak üzere 4 çocuğuyla ortada kaldı.

Acılı Babanın Yardım Feryadı

Mansurdede Mahallesi 85. sokakta iki katlı ahşap evin birinci katında çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veren baba Lütfi Özçetin hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

“Talihsizlik başından hiç eksik olmadı”

48 yaşındaki Lütfi Özçetin’in hayatı dramlarla dolu. İlk eşi Hasibe Özçetin’i 2007 yılında trafik kazasında kaybeden baba Lütfi Özçetin 2 çocuğuyla ortada kaldı. Daha sonra büyük kızını evlendiren baba, ikinci evliliğini Ayşe Özçetin ile yaptı. Bu evlilikten de Betül (8), İrem (2) ve Ecrin 7 aylık olmak üzere üç kızı dünyaya geldi. Eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat sürerken ikinci eşini de 22 gün önce zatürre hastalığından kaybetti. Lütfi Özçetin, daha eşinin acısına alışamadan başına gelen talihsizler bunlarla da kalmadı.

“Kiralık oturduğu ev yandı”

Eşini kaybettikten sonra çalıştığı Ayrancı ilçesindeki işyerinden ayrılarak Karaman’daki çocuklarının başına dönmek zorunda kalan talihsiz babanın, birde üzerine evinin yanmasıyla acısı katlanarak arttı. Geçtiğimiz hafta gece sabaha karşı kaldıkları evin baca kısmında çıkan yangından küçük çocuğunun ağlama sesiyle uyanarak kıl payı kurtulan aile şimdi aynı evin tek göz odasında yaşamaya çalışıyor.

Baba Özçetin, “2007 yılında ilk eşimi kazada kaybettim. Ondan iki kızım var. Birisi evlendi. Diğeri 16 yaşında ve lisede okuyor. İkinci eşim Ayşe’yle evlenene kadar çocuklarıma annem baktı. İkinci evliliğimi yaptıktan sonra kızımı da yanımıza aldık. İkinci evliliğimden de üç çocuğum oldu. Ailemle kıt kanaat da olsa geçinmeye çalışırken eşim yakalandığı zatürre hastalığı nedeniyle 22 gün önce vefat etti. Bende çocuklarımı yalnız bırakmamak için Ayrancı’daki işimden ayrılarak buraya geldim. Askerde geçirdiğim kazadan dolayı sol kolumda kısmi felç vardı. Ameliyatla kolum kısmen düzelmişti. Yaşadığım bu acılardan ve stresten sonra kolumdaki rahatsızlık yeniden nüksetti ve şuan kolumu kullanamadığım için çalışamıyorum. 10 gün öncede oturduğum ev yandı ve tek göz odada çocuklarım, annem birlikte kalıyoruz. Herkes anne-babadır. O nedenle içinde bulunduğumuz durumu anlayacaklardır. Ben kendimden geçtim. Çocuklarımın mama, bez gibi ihtiyaçları var” dedi.

“Bu çocukların her şeye ihtiyacı var”

Torunlarına ve oğluna bakmak için gelen 78 yaşındaki babaanne Mihriban Özçetin’de bu yardım çığlığına kimsenin sessiz kalmamasını isteyerek,“Hayırseverlerin gönüllerinden ne koparsa yardımlarını bekliyoruz. Bu çocukların ne ihtiyaçları olmaz ki. Şuanda babaları da çalışamıyor. Her şeye muhtaçlar. Benimse bir emekli maaşım var. Onunla geçinmeye çalışıyoruz. Ama yetmiyor” diye konuştu.

“Vali aileye sahip çıkılması talimatını verdi”

Ailenin zor durumda olduğunu gazetecilerden öğrenen Vali Fahri Meral, hemen ilgili daire müdürlerine ailenin her türlü ihtiyacının karşılanması konusunda talimat verdi. Ayrıca konunun takipçisi olacağını ve ileriki günlerde aileyi ziyaret edeceğini belirtti. Vali Meral, gazetecilere de bu konuya duyarlılıklarından dolayı da teşekkür etti. (Sultan AKBULUT)

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284